ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σούλης: “Να δείξουν ψυχραιμία όλοι στον Άρη, μπορεί να διεκδικήσει το κύπελλο”

Ο Σούλης Παπαδόπουλος, πρώην προπονητής του Άρη και νυν προπονητής του Αήττητου Σπάτων, μίλησε με αφορμή τον αυριανό αγώνα κυπέλλου των δυο ομάδων.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

-Για το αυριανό παιχνίδι:

Για μας είναι ένα παιχνίδι κυπέλλου αυτό, ξέρουμε ότι ομάδες σαν και μας δεν θα καταφέρουν να κατακτήσουν το κύπελλο. Ξέραμε από την αρχή που έγινε η κλήρωση ότι φαβορί σ’ αυτό τον όμιλο είναι ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Λογικό είναι αυτό. Τα πρώτα παιχνίδια ήταν όλα ισόπαλα και έτσι δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για να έχει και ο κόσμος ενδιαφέρον. Για τον Άρη τα έχουμε ξαναπεί, είναι μια ομάδα που εκεί πέρασα πολύ καλά τον πρώτο χρόνο που καταφέραμε και σώσαμε την ομάδα. Θα έρθουμε να παίξουμε το παιχνίδι αυτό, έχουμε και το παιχνίδι της Κυριακής, έχει και ο Άρης το πολύ δύσκολο με τον Ολυμπιακό κι εμείς ξαναπάμε να παίξουμε στην Κρήτη. Τώρα θα παίξουμε μέσα στον Ηρόδοτο είναι και ενδιάμεσα το παιχνίδι κυπέλλου, γενικά είναι μια δύσκολη εβδομάδα για μας, αλλά θα ανταπεξέλθουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

-Για τις σκέψεις του αγωνιστικά για το  παιχνίδι με τον Άρη:

Αν παίξεις με τον Άρη μέσα σ’ αυτό το γήπεδο ελεύθερο παιχνίδι κι ο,τι βγει, θα έχεις μεγάλο πρόβλημα. Εμείς είμαστε μια ομάδα νεοφώτιστη αυτό που μπορώ να πω ότι αυτό το παιχνίδι για τη δική μου ομάδα είναι το πιο μεγάλο παιχνίδι στην ιστορία της. Ιστορικά είναι το πρώτο παιχνίδι που παίζει με μια τόσο μεγάλη ομάδα. Για να καταλάβετε, την περασμένη Κυριακή ήταν  το πρώτο επαγγελματικό παιχνίδι που παίξαμε. Αλλά έχουμε πολλά παιδιά που είναι έμπειρα, που έχουν παίξει και στη Super League και στη Football League και το προπονητικό τιμ το ίδιο, θα μπούμε να παίξουμε και να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι όσο είναι δυνατόν, γιατί είναι ένα πολύ καλό γήπεδο, με μια μεγάλη ομάδα. Από κει και πέρα εφόσον θέλουμε να έχουμε τον σεβασμό του Άρη και του κόσμου του, θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Σίγουρα δεν είναι ο στόχος μας το κύπελλο.

-Για το ότι ο Άρης έχει να διαχειριστεί τρεις συνεχόμενες ήττες και ειδικά ένα 4-0:

Είναι πολύ δύσκολο, είτε είσαι προπονητής στο Άρη είτε είσαι ποδοσφαιριστής, είτε φροντιστής ή φυσιοθεραπευτής, όπως είναι πολύ ευχάριστο όταν κερδίζεις, γιατί το έχω βιώσει και από τη μια πλευρά στον Άρη και από την άλλη, είναι τόσο δύσκολο όταν χάνεις. Σε μια ομάδα όπως είναι ο Άρης πρέπει να έχεις τη δυνατότητα και τις ικανότητες να μπορείς να το διαχειριστείς αυτό το πράγμα, νομίζω ότι ο Άρης έχει και προπονητικό τιμ καλό και πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, εντάξει δεν το συζητάω για τον κόσμο. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι πιστεύω ότι θα το διαχειριστεί. Εντάξει, έχει τρεις ήττες, αν εξαιρέσουμε την ήττα με την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, νομίζω στα άλλα παιχνίδια δεν δικαιούταν να χάσει, ούτε με τον Πανιώνιο, που ήμουν στο γήπεδο, ούτε με τον ΠΑΟΚ που το είδα από τη τηλεόραση. Θα μπορούσε κάλλιστα, αν όχι να τα κερδίσει, τουλάχιστον να μην τα είχε χάσει.

-Για τα σχόλια που γίνονται για τον προπονητή του Άρη μετά τις ήττες:

Αν δούμε τη βαθμολογία του Άρη δεν είναι άσχημη. Ξεκίνησε πολύ καλά στα πρώτα παιχνίδια έχει τους 12 βαθμούς, σίγουρα έχει μείνει λίγο πίσω. Νομίζω βέβαια ότι θα μπορούσε να είναι και καλύτερα, αλλά επειδή είναι η πρώτη χρονιά του που επιστρέφει στη Super League αυτό που έχει πει, είναι να μπορέσει να σταθεροποιηθεί πολύ καλά, να είναι ψηλά στην βαθμολογία και από εκεί και πέρα του χρόνου, γιατί όχι να μην διεκδικεί τους τίτλους που του αξίζουν. Όπως και φέτος που θα μπορέσει, αν είναι τυχερός, να περάσει και είναι φαβορί, στον επόμενο γύρο κυπέλλου και μπορεί να το διεκδικήσει. Με τον κόσμο που έχει, μπορεί.

-Για το αν χρειάζεται ψυχραιμία για την όλη κατάσταση:

Ο κόσμος είναι απαιτητικός. Οι διοικούντες θα πρέπει να δείξουν ψυχραιμία. Εγώ θέλω να δω το επιτελείο του Άρη τώρα που είναι στα δύσκολα να αντέχει την πίεση. Δεν πρέπει να είσαι στον Άρη και να μην αντέχεις την πίεση. Αυτό που μου άρεσε πολύ στον Άρη ήταν αυτό το πράγμα. Η πίεση. Έπρεπε να κερδίσουμε για να σωθούμε τότε. Τώρα όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα, δεν πρέπει να κερδίσεις για να σωθείς, πρέπει να κερδίσεις για να βγεις στην Ευρώπη, για να διεκδικήσεις το κύπελλο. Είναι απλά τα πράγματα γιατί ο Άρης είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Κι αν θυμάστε, τότε που καταφέραμε να μείνει η ομάδα στην κατηγορία, που δεν είχα την τύχη να μείνω το καλοκαίρι να την φτιάξω εγώ, είχα πει ότι αν κάτσουμε και την φτιάξουμε μαζί την ομάδα δεν θα ο Άρης να πανηγυρίζει μετά το παιχνίδι της Ξάνθης τη σωτηρία. Ο Άρης πρέπει να πανηγυρίζει μόνο έξοδο την Ευρώπη, μόνο μια κατάκτηση κυπέλλου και γιατί όχι και ένα πρωτάθλημα. Γιατί τα έχει κατακτήσει αυτά. Εντάξει, για  το πρωτάθλημα τώρα ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, πρέπει να μπουν πρώτα οι βάσεις, αλλά νομίζω έξοδο στην Ευρώπη και διάκριση στο κύπελλο είναι μέσα στα πλάνα του Άρη.

– Για το αν το προπονητικό τμήμα πρέπει να δείξει χαρακτήρα:

Δεν θέλω να δικαιολογήσω συναδέλφους μου, αλλά δεν πρέπει να διώχνονται προπονητές όπως είχε πει και Ερνέστο Βαλβέρδε, κάποια στιγμή θα έρθει και η σειρά σου. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν  γίνεται να είμαστε κάπου μόνιμοι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Άρης θα πρέπει να μάθει να είναι στα δύσκολα, γιατί είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Αυτό που μου αρέσει στον Άρη, όπως ξαναείπα, είναι η πίεση. Ο κόσμος δεν συμβιβάζεται. Ακούω πολλούς συναδέλφους μου που λένε ότι έχουν πολύ δύσκολα παιχνίδια να παίξουν. Μα στη Super League γι’ αυτό είσαι, για να παίξεις με τον Άρη που είναι μεγάλη ομάδα, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό. Θα παίξεις με το Αήττητο Σπατών, εύκολα ή δύσκολα θα τον κερδίσεις. Μπάλα είναι, δεν ξέρεις τι γίνεται. Θα παίξεις με μια άλλη ομάδα Super League, δεν μπορώ να πως το όνομά της για να μην παρεξηγηθώ, πρέπει να δείξεις χαρακτήρα. Εγώ θυμάμαι το παιχνίδι που παίξαμε με το ΠΑΟΚ που ήμουν εγώ προπονητής, το 1-1, που ο ΠΑΟΚ ήταν το φαβορί, που όλοι έλεγαν θα έρθει μέσα στο Χαριλάου και θα μας βάλει 4-5 γκολ. Θυμάμαι ακόμα που είχαν έρθει φίλαθλοι στο ξενοδοχείο που μέναμε και μου είχανε πει, ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ αυτή τι στιγμή έχει καλύτερο υλικό  ξέρουμε ότι έχετε πολλές δυσκολίες οικονομικές, ότι εμείς δεν είμαστε καλά, ήταν η δεύτερη φορά που είχα έρθει στην ομάδα μετά τα Χριστούγεννα, και μου είπαν ότι δεν θέλουν να χάσουμε αυτό το παιχνίδι. Το έβλεπα στα μάτια τους. Και το παιχνίδι έληξε 1-1 και μάλιστα με ένα αυτογκόλ. Είχαμε προηγηθεί με τον Τάτο και ισοφαριστήκαμε με γκολ του Οικονομόπουλου. Και νομίζω ότι αν μια ομάδα έπρεπε να κερδίσει, αυτή ήμασταν εμείς.

-Για το ότι όλοι πρέπει να δείξουν χαρακτήρα στον Άρη, από τη διοίκηση μέχρι τον προπονητή και για το ότι ο Καρυπίδης στηρίζει τον Ερέρα είπε:

Καλά κάνει και τον στηρίζει. Ο Άρης παίζει καλό ποδόσφαιρο, θέλει να έχει τη μπάλα στα πόδια του, παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, μου αρέσει. Έχει κάποια προβλήματα βέβαια στο κέντρο της άμυνας, αυτό φαίνεται καθαρά, φάνηκε και στον παιχνίδι με τον ΑΕΚ αλλά και με τον Πανιώνιο, παρόλο που έχει ικανούς στόπερ πιστεύω ότι η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση όπως και η επίθεση από την άμυνα. Νομίζω ότι έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες και αύριο είναι μια καλή ευκαιρία για τον Άρη να παίξει ένα πολύ καλό ποδόσφαιρο γιατί κι εμείς είμαστε μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο.

-Προπονητικά για την  φιλοσοφία του Αήττητου:

Εμείς είμαστε μια ομάδα που παίζει πρώτη φορά σε επαγγελματικές κατηγορίες. Είναι η μοναδική ομάδα του είναι στην Αθήνα στη Football League έχουμε όμως καλούς ποδοσφαιριστές, παιδιά που έχουν παίξει σε καλές ομάδες. Προσπαθούμε να κάνουμε μια καλή ομάδα και να έρχεται ο κόσμος να μας βλέπει. Δεν έχουμε στόχο την άνοδο, έχουμε στόχο την πρώτη οκτάδα και να μπορέσουμε, αν γίνει αναδιάρθρωση, του χρόνου να είμαστε στη Super League 2. Αυτός είναι ο στόχος της ομάδας.

-Για την επιστροφή του στο Κλεάνθης Βικελίδης:

Από την ώρα που έγινε η κλήρωση το περίμενα και το ήθελα πάρα πολύ. Έχω έρθει κι άλλες φορές σαν αντίπαλος στο γήπεδο και μακάρι να ξαναέρθω κι άλλες φορές σαν αντίπαλος, γιατί όταν παίζεις μ’ αυτές τις ομάδες δείχνεις και τι αξίζεις κι εσύ. Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι ο Άρης θα είναι πολύ ανταγωνιστικός και στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

-Για το Άρης – Ολυμπιακός:

Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο παιχνίδι, παίζουν δυο μεγάλες ομάδες. Ο Άρης περίμενε κόσμο σ’ αυτά τα παιχνίδια, ας μην γελιόμαστε, γι’ αυτά τα παιχνίδια ζουν οι φίλαθλοι του Άρη και το ξέρει και ο Ολυμπιακός ότι είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και ότι θα περάσει δύσκολα. Νομίζω ότι θα γίνει ένα πάρα πολύ μεγάλο παιχνίδι γιατί είναι δυο πολύ επιθετικές ομάδες, έχουν καλούς ποδοσφαιριστές . Το ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε στο 90 λεπτό τον Απόλλων δείχνει ότι οι Έλληνες προπονητές είναι πολύ καλοί, γιατί αφού μετά δυο ξένους προπονητές που είχε ο Απόλλων, ήρθε ένας προπονητής που μπορεί να έχει χάσει τα τελευταία παιχνίδια, αλλά έχει χάσει με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό πάρα πολύ δύσκολα. Ο Απόλλων δείχνει ότι δεν θα είναι πολύ εύκολος αντίπαλος. Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά, αλλά μπορεί να κερδίσει ο Άρης γιατί θα έχει πολύ κόσμο στο γήπεδο, ο κόσμος του Άρη είναι φανταστικός, το είδαμε και με τον ΠΑΟΚ και μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα παρόλο που έχασε η ομάδα, Παρόλα αυτά στο τέλος τους χειροκρότησαν.

To Top