Σούλης Παπαδόπουλος: Mission Ιmpossible Νο 2

Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχθηκε το ερώτημα «πού θα πας, άνθρωπέ μου, το σκέφτηκες καλά; Είσαι τρελός;». Τα ίδια και ίσως χειρότερα είχε άκουσε και την περσινή αγωνιστική περίοδο, όταν και ανέλαβε τον Αρη, ο οποίος βρισκόταν με το… ενάμισι πόδι στη Football League, όμως ο Σούλης Παπαδόπουλος τα κατάφερε.

Η αλήθεια είναι ότι μια καλώς εννοούμενη «τρέλα» την έχει ο Ελληνας τεχνικός, του αρέσουν τα δύσκολα, όμως δεν θεωρεί σε καμία περίπτωση ότι ποντάρει σε «χαμένο χαρτί» με την επιστροφή του στον Αρη. Το ίδιο είπε στους στενούς συνεργάτες του, το ίδιο είπε και στους παίκτες του όταν ανέλαβε, πιθανότατα το ίδιο… μουρμουρίζει και στον εαυτό του.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν το παραδέχεται, δεν το έχει πει επίσημα, δεν το δήλωσε, θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο από την αντιμετώπιση που έτυχε το καλοκαίρι από τον Αρη, με τον Δημήτρη Ηλιάδη στη θέση του προέδρου της ΠΑΕ. Οταν και έγινε ραντεβού ανάμεσα στους δύο άντρες, με την απόφαση, όμως, να είναι ειλημμένη για πρόσληψη του Γιάννη Χατζηνικολάου.

Και πόσο πολύ περίμενε την επιστροφή του, μια δεύτερη ευκαιρία, φάνηκε και από το γεγονός ότι δεν «εξαργύρωσε» την πολύ καλή παρουσία του στον πάγκο του Αρη με ένα συμβόλαιο, παρά τις προτάσεις που δέχθηκε το καλοκαίρι. Αν τον ρωτήσεις για το τι του έμεινε από την επιτυχημένη του παρουσία στον Αρη, θα χαμογελάσει πλατιά, όταν αναφερθεί στον κόσμο.

Η αλήθεια είναι ότι όταν είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά η πρόσληψή του, ακούστηκαν αρκετά ειρωνικά και αρνητικά σχόλια, όμως ο ίδιος με τη δουλειά του και τα αποτελέσματα άλλαξε υπέρ του το κλίμα. Και το χειροκρότημα των οπαδών του Αρη ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τον Σούλη -όπως τον αποκαλούσε ο κόσμος των «κίτρινων»- που ήρθε στα δύσκολα και έσωσε την παρτίδα.

Το ίδιο καλείται να πράξει και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με ίσως και πιο δύσκολες συνθήκες. Το «Goal» αναλύει τους τομείς στους οποίους θα δώσει έμφαση ο Σούλης Παπαδόπουλος, προκειμένου να αλλάξει τα πράγματα στον Αρη.

Ψυχολογία

Ο Αρης δεν έχει και το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας του, όμως είναι δεδομένο ότι οι παίκτες του δεν μπορούν να αποδώσουν τις όποιες δυνατότητές τους και λόγω της πίεσης από τα αρνητικά αποτελέσματα. Ο Ελληνας τεχνικός έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση από την πρώτη στιγμή στον τομέα της ανύψωσης του ηθικού των παικτών του, τονίζοντας συνεχώς ότι θα πρέπει να ξεχάσουν όσα προηγήθηκαν και να κάνουν μια νέα αρχή. «Θα στεναχωρήσουμε όσους θέλουν να υποβιβαστεί ο Αρης» είναι μια από τις αγαπημένες του ατάκες στα αποδυτήρια.

Αμυνα

Ενα από τα βασικά προβλήματα που ταλανίζουν τον Αρη είναι η πολύ άσχημη αμυντική του λειτουργία στα περισσότερα παιχνίδια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» έχουν μια από τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος, ενώ δέχονται εύκολα γκολ που τους στερούν βαθμούς, τόσο στο πρώτα λεπτά της αναμέτρησης όσο και στα τελευταία δευτερόλεπτα, με πιο εμφατικό παράδειγμα τον αγώνα με τον Εργοτέλη. Μεγάλο μέρος των προπονήσεων του Αρη, πλέον, αναλώνεται σε ασκήσεις για την αμυντική λειτουργία, με τον Ελληνα τεχνικό να ζητάει από τους παίκτες του να ελαχιστοποιήσουν τα ατομικά λάθη.

Διαχείριση αποδυτηρίων

Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς είναι πολύ καλός προπονητής, αλλά κάπου στην… πορεία έχασε τον σφυγμό των αποδυτηρίων του Αρη που παρουσιάζουν αρκετές ιδιαιτερότητες, τόσο εξαιτίας του χαρακτήρα ορισμένων πρωτοκλασάτων παικτών όσο και του πολύ μικρού μέσο όρου ηλικίας του ρόστερ. Ο Σούλης Παπαδόπουλος έχει αρχίσει ήδη τα τετ α τετ με τα «βαριά» ονόματα, όπως είναι ο Τάτος, αλλά και με ποιοτικούς παίκτες που έμοιαζαν «παροπλισμένοι» επί θητείας Μιλίνκοβιτς, όπως είναι οι Αγκάνθο και Πουλίδο. Ειδικά με τον τελευταίο πρέπει να λυθεί οπωσδήποτε το θέμα που δημιουργήθηκε, καθώς μετά την αποχώρηση του Ελνσερ δεν υπάρχει άλλος έμπειρος κεντρικός αμυντικός.

Πηγή: sentragoal.gr

To Top