ΜΠΑΣΚΕΤ

Σούμποτιτς: “Με τον Άρη πέρασα αξέχαστα χρόνια και η αγάπη του κόσμου δεν ξεχνιέται”

Ο νέος προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Λευτέρης Σούμποτιτς μίλησε για το Ευρωμπάσκετ, τις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της Σλοβενίας, ενώ μίλησε και για τον ΑΠΟΕΛ και το αυριανό (14/09) φιλικό του με τον Άρη.

Αναλυτικά είπε:

Για το σε τι σημείο βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ: «Είμαστε στο στάδιο προετοιμασίας με την ομάδα. Ήρθα πριν 1 μήνα και μου αρέσει πάρα πολύ, γιατί έχω ξανάρθει στην Κύπρο, που είναι πολύ ωραία χώρα. Είναι πολύ οργανωμένη η ομάδα και είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Για το φετινό στόχο του ΑΠΟΕΛ: «Όταν έρχεσαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ στόχος είναι πάντα η πρωτιά, γιατί έχει να πάρει πρωτάθλημα απ’ το 2014. Το έργο μου θα είναι σίγουρα δύσκολο, αλλά έχω βρεθεί σε παρόμοιες καταστάσεις πολλές φορές στην καριέρα μου και δεν τις φοβάμαι».

Για το επίπεδο του κυπριακού μπάσκετ: «Φέτος έβαλαν για πρώτη φορά τη χρησιμοποίηση τεσσάρων ξένων, αλλά μόνο μέχρι τρεις στο παρκέ ταυτόχρονα. Πιστεύω ότι αυτό θα βελτιώσει το πρωτάθλημα και το επίπεδο του κυπριακού μπάσκετ. Οπωσδήποτε υπάρχουν κάποιοι νέοι παίκτες με ταλέντο, απ’ όσο έχω προλάβει να δω μέχρι τώρα, αλλά θέλουν δουλειά».

Για το αυριανό (14/09) φιλικό του ΑΠΟΕΛ με τον Άρη: «Όταν παίζεις με την αγαπημένη σου ομάδα σίγουρα το βλέπεις πολύ διαφορετικά. Έχω βρεθεί σε πολλές ομάδες και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά μόνο δύο ομάδες έχω στο μυαλό μου, την Ολύμπια Λιουμπλιάνας και τον Άρη. Με τον Άρη πέρασα αξέχαστα χρόνια και η αγάπη του κόσμου δεν ξεχνιέται. Πιστεύω ότι και αυτό που είχε κάνει ο Άρης τότε που έφερε ουσιαστικά το μπάσκετ στην Ελλάδα, θα μείνει αξέχαστο στη μνήμη μου. Όταν κάποιος μου στέλνει ένα βίντεο από τότε ή βλέπω διάφορα στα ΜΜΕ πραγματικά συγκινούμαι, γιατί όταν κάναμε εκείνη την πορεία δεν το καταλάβαμε, αλλά όταν περνάει ο καιρός το καταλαβαίνεις και συγκινείσαι πάρα πολύ».

Για το Ευρωμπάσκετ και τις Εθνικές της Σλοβενίας και της Ελλάδας: «Η Σλοβενία δεν είναι η Σλοβενία που ήταν στους Ολυμπιακούς αγώνες και στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ. Εκτιμώ ότι η Ελλάδα θα φτάσει μέχρι τον τελικό και θα πάρει το χρυσό μετάλλιο».

Για το ποιον θα υποστηρίξει στο ενδεχόμενο του να βρεθούν αντίπαλοι στον τελικό Ελλάδα και Σλοβενία: «Στη Σλοβενία πήγα στα 7 μου χρόνια και έφυγα στα 17, άρα στις φλέβες μου δεν κυλάει σλοβένικο αίμα, αλλά ελληνικό. Θέλω η Ελλάδα να νικήσει εφόσον βρεθούν στον τελικό».

To Top