ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σούμποτιτς: “Μπορεί τη νίκη στο ΟΑΚΑ ο Άρης”

Ο πρώην προπονητής του Άρη, Λευτέρης Σούμποτιτς, έκανε τις δικές του εκτιμήσεις για τον αυριανό, πέμπτο ημιτελικό του Παναθηναϊκού με τον Άρη και παράλληλα σχολίασε την εξαιρετική πορεία των «κίτρινων» φέτος με την υπογραφή του Δημήτρη Πρίφτη.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε στο Αθλητικό Μετρόπολις:

Για τις αναμνήσεις του από τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό την περίοδο που ήταν στον Άρη: «Τελευταία φορά που ήμουν στον Άρη χάσαμε για λίγο στο Παλέ. Θυμάμαι τη νίκη που κάναμε στο ΟΑΚΑ τότε που είχαμε αλλάξει τελευταία στιγμή τον Μπέρι, τη χρονιά που πήραμε το Κόρατς».

Για το αν περίμενε ότι ο Άρης θα δυσκολέψει τόσο πολύ τον Παναθηναϊκό: «Για να πω την αλήθεια το περίμενα. Μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη είχε μια κάμψη ο Παναθηναϊκός. Αυτή η αποτυχία άφησε κάποια σημάδια στην ομάδα. Γύρισε στο Παλέ ο κόσμος και είναι δύσκολο να κερδίσει κάποιος τον Άρη. Όταν νίκησε το πρώτο παιχνίδι ο Άρης, ήμουν σίγουρος ότι θα κέρδιζε και το δεύτερο και θα είχαμε πέμπτο ματς».

Για το αν μπορεί να κάνει την έκπληξη ο Άρης στον πέμπτο τελικό: «Πιστεύω ότι μπορεί ο Άρης, αρκεί να το πιστέψει. Έχει αποδειχθεί φέτος ότι μπορεί να κερδίσει στις δύσκολες έδρες. Φάνηκε και στην Ευρώπη. Οι παίκτες κατάλαβαν ότι είναι η ευκαιρία να πάνε στον τελικό. Δίνεις τα πάντα για να το καταφέρεις αυτό».

Για τη συνταγή της επιτυχίας του φετινού Άρη: «Είναι φοβερό, είναι άξιο θαυμασμού. Γύρισε γρήγορα ο κόσμος και η ομάδα έκανε επιτυχίες. Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο γιατί έδειξε μεγάλη σοβαρότητα. Δεν τον βλέπεις να κάνει δηλώσεις και να σχολιάζει καθημερινά τα γεγονότα. Αυτό παίζει ρόλο για την ηρεμία μιας ομάδας. Δεν είναι τυχαία τα θετικά αποτελέσματα. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά ο Πρίφτης. Όλοι οι παίκτες έχουν αγαπήσει την ομάδα και εκτιμούν τη φανέλα και τη βαρύτητα του συλλόγου».

Για τον Δημήτρη Πρίφτη: «Όταν έχεις σοβαρότητα στον πάγκο κοντράρεις όλες τις ομάδες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Πρόκειται για έναν νέο προπονητή, από μια νέα φουρνιά που δουλεύουν σε όλη την Ευρώπη. Είναι δικαιολογημένο ο κόσμος να θέλει να παραμείνει ο Πρίφτης στην ομάδα. Έχει κάνει σπουδαία δουλειά. Όλα καλά είναι, αλλά χωρίς προπονητή βουλιάζει το πλοίο. Ο Άρης έδειξε ότι έχει τη στόφα της μεγάλης ομάδας από τη δεκαετία του ‘90».

To Top