ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σούμποτιτς: “Ο Άρης πάνω από όλα! Αν μου ζητηθεί να βοηθήσω είμαι δίπλα στην ομάδα”!

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς μίλησε για την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Άρης, για τον “τελικό” με τον Πανιώνιο και την “επόμενη μέρα”.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Είναι μεγάλη στεναχώρια γιατί ο Άρης βδομάδα με βδομάδα μια φορά κερδίζει μια φορά χάνει και τα προβλήματα έρχονται. Εύχομαι να βρει το δρόμο του και να μην ξαναβρεθεί σε αυτήν την θέση που είναι τώρα, γιατί είναι κρίμα και ντροπή να μιλάμε μετά την 5η-6η αγωνιστική για το ότι παλεύει για την παραμονή του. Εγώ όταν είχα έρθει στον Άρη μου είχαν πει πως είναι ο θεός του πολέμου, δεν πεθαίνει ποτέ αυτό πιστεύω ακόμα και τώρα. Θα βρεθεί λύση και θα σωθεί η ομάδα και του χρόνου με καλύτερο προγραμματισμό, με καλύτερες κινήσεις το καλοκαίρι να ξεκινήσει η ομάδα έτσι ώστε να μην βρεθεί σε αυτήν την θέση. Αυτό γίνεται 2-3 χρόνια, τον παρακολουθώ πολύ στενά και πραγματικά στεναχωριέμαι πάρα πολύ γιατί δεν αξίζει σε αυτήν την ομάδα.

Για το κάλεσμα του κόσμου στους Γκάλη, Γιαννάκη και τον ίδιο:

Άμα μου ζητηθεί εγώ είμαι έτοιμος να βοηθήσω ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε πόστο και με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν πιστεύω ότι αν έρθουμε εμείς θα βοηθηθεί η ομάδα, η ομάδα χρειάζεται άμεσα χρήματα να πληρωθούν οι παίκτες, βοήθεια σε κάποιες θέσεις. Επαναλαμβάνω όμως πως αν μου ζητηθεί θα είμαι σίγουρα δίπλα στην ομάδα και να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο.

Για την προπονητική του καριέρα:

Ήμουν στην Μπουντουσνοστ αλλά έφυγα πριν ένα μήνα περίπου. Παραιτήθηκα γιατί ήταν πολύ δύσκολες οι καταστάσεις, δεν άντεξα την διοίκηση που ανακατευόταν καθημερινά στην ομάδα.

Για την κρισιμότητα του ερχόμενου αγώνα με τον Πανιώνιο:

Δεν θεωρώ τελικό κανένα παιχνίδι. Το άσχημο για τον Άρη είναι πως στην προηγούμενη αγωνιστική κέρδισαν όλοι οι υπόλοιποι που ήταν κάτω στην βαθμολογία. Ακόμα και να χάσει με Πανιώνιο υπάρχουν άλλες 15-16 αγωνιστικές, δεν μπορούμε να μιλάμε για υποβιβασμό ή ότι είναι δύσκολο να σωθεί η ομάδα. Μόνο αν ζει καθημερινά με το στόχο να πιάσει τα πλέι οφ έτσι μόνο μπορεί να λειτουργήσει η ομάδα, χωρίς να έχει καθημερινά την πίεση και το άγχος του υποβιβασμού. Είναι Άρης δεν είναι μια ομάδα της σειρά ή μια ομάδα που ανέβηκε φέτος στην Α1.

Για τους Βαλκάνιους παίκτες:

Είναι κρίμα που ο Ντραγκίτσεβιτς είναι ο μόνος παίκτης που δεν έχει πληρωθεί, είναι καλός παίκτης. Ο Γκάγκιτς μετά τον τραυματισμό δεν έπαιξε το ξέρω και από την Αδριατική Λίγκα. Πρέπει να γίνει δουλειά. Έχω μάθει και έχω διαβάσει πως ο Χάρης κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να μαζέψει χρήματα και να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο.

Για την προθυμία του να βοηθήσει:

Υπάρχουν άτομα που ξέρουν ακόμα και όταν ήμουν παίκτης του Άρη ότι βοήθησα την ομάδα πάρα πολλές φορές με διάφορους τρόπου. Δεν βοήθησα οικονομικά αλλά με κάποιους άλλους τρόπους βοήθησα και πάντα θα βοηθάει είτε είμαι μακριά είτε είμαι κοντά. Όταν ζεις σε μια ομάδα και γνωρίζεις μια τεράστια επιτυχία όπως αυτή που έζησα εγώ με τον Άρη δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα.

Για τα εισιτήρια διαρκείας που έχουν πάνω την φωτογραφία του:

Πρώτη φορά το ακούω και είμαι πολύ περήφανος.

Για την βοήθεια του κόσμου και ένα ευρύτερο σχέδιο που χρειάζεται:

Το έχω πληροφορηθεί. Διάβασα και ότι την προηγούμενη εβδομάδα πήραν το χαρτί από την εφορία για τον πως μπορούν να προχωρήσουν.

Για τον Γουλιέλμο:

Δεν τον γνωρίζω, τον έχω δει σε φωτογραφίες και έχω διαβάσει γι’ αυτόν σε κάποια κείμενα. Όταν κάποιος μπαίνει στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο μπάσκετ πρέπει να έχει καλούς συμβούλους δίπλα του και να τους ακούσει όχι να τους έχει μόνο.

Και πρόσθεσε:

Πάνω στον τελικό στην Προύσα, στα πρωταθλήματα, τα τρία φάιναλ φορ και τις σημαίες στο Παλέ πρέπει να πατήσει η ομάδα και ο κόσμος και οι παίκτες και κάποιος πρέπει να τους τα πει . Εγώ πιστεύω πως πρέπει να ξεπεράσει τα προβλήματα, οι δυο προσθήκες είναι πολύ καλές. Τον Μπράουν τον γνωρίζω και προσωπικά από τον Λίβανο. Ο Λευτέρης επέστρεψε και έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι κόντρα στο Περιστέρι. Η ομάδα κατά κάποιον τρόπο αγωνιστικά είναι πλήρης δεν χρειάζεται κάποια προσθήκη, χρειάζεται υπομονή. Η ομάδα τώρα δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη.

To Top