ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σούντγκρεν: H καλύτερη “μεταγραφή” του Άρη έγινε τον… Οκτώβριο!

Η ιστορία του Ντάνιελ Σούντγκρεν στον Άρη σηκώνει αρκετή συζήτηση, από την πρώτη μέρα παρουσίας του στους “κιτρινόμαυρους”.

Από την επιμονή για την απόκτησή του, το σήριαλ με την αποδέσμευσή του από την ΑΙΚ για να φορέσει την φανέλα του Άρη και την εξαιρετική πρώτη “γεύση” που άφησε αγωνιζόμενος με τους “κιτρινόμαυρους”, στην αμφισβήτηση, τον παραγκωνισμό και στον χαρακτηρισμό του “ξένου σώματος” για την ομάδα.

Η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση, σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο Σουηδός αδίκησε τον εαυτό του (δεν προσπάθησε όσο έπρεπε όταν αγωνιστικά έπεσε), αλλά αδικήθηκε και ο ίδιος. Η στάση του, οι δηλώσεις του κατά της διοίκησης, του προπονητή, των συμπαικτών του και η επιμονή των Ένινγκ-Χαριστέα να μην τον υπολογίζουν είχαν διαμορφώσει το “παζλ”, εκείνης της περιόδου.

Μέχρι που ο Άκης Μάντζιος άλλαξε το ρου της ιστορίας…

Η διοίκηση του Άρη προσπάθησε να λύσει το τριετές συμβόλαιο -που είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2019- όμως υπήρχαν διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών. Εκεί επενέβη ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος ζήτησε από τον Θοδωρή Καρυπιδη να επιχειρήσει την δική του προσπάθεια με τον Σουηδό. Εκ του αποτελέσματος, μέχρι στιγμής, ο Έλληνας προπονητής δικαιώνεται απόλυτα, όπως και η διοίκηση που άφησε στην άκρη τις… κόντρες του προηγούμενου διαστήματος και έδωσε το τελικό “ΟΚ” στον 52χρονο κόουτς.

Τι πέτυχε μέχρι στιγμής ο Σουηδός; Την αγωνιστική του “αναγέννηση”, καθώς εμφανίζεται κάθε ματς, όλο και καλύτερος, ειδικά αμυντικά. Σε αυτό το σκέλος είχε αμφισβητηθεί πάρα πολύ, καθώς προήρθε από μία θητεία στην τελευταία του ομάδα, όπου δεν έπαιζε ως καθαρόαιμο μπακ, αλλά ως φουλ μπακ. Ο Άκης Μάντζιος, όπως θα διαπιστώσετε και πιο κάτω, έχει καταφέρει να τον βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Αναλυτικά:

  • Mετά από σχεδόν 7 μήνες, αγωνίστηκε ξανά με την φανέλα του Άρη, καθώς ο Μάντζιος τον χρησιμοποίησε για λίγα λεπτά στο ΟΑΚΑ, στις 4 Οκτωβρίου.
  • Εκτοτε έπαιξε σε άλλα 7 ματς βασικός, στα 6 εκ των οποίων, από την αρχή μέχρι το τέλος.
  • Σε 675 αγωνιστικά λεπτά, δεν έχει ακόμα κίτρινη κάρτα.
  • 8ος στην λίστα του Άρη με τις πάσες, καθώς έχει ήδη 36.
  • Εχει κερδίσει 4 φάουλ και έχει κάνει 11.
  • Με 23 λάθη, είναι 12ος στην σχετική λίστα των κιτρινόμαυρων.
  • Εχει κάνει 13 γεμίσματα, το ένα ήταν επιτυχημένο.
  • Με 29 κλεψίματα, 3ος, πίσω από Σάκιτς και Ματίγια.
  • Εχει 12 επιτυχημένες επεμβάσεις και είναι 4ος, πίσω από τα τρία στόπερ του Άρη, Δεληζήση-Ροζ-Μπεναλουάν.
To Top