“Σούπα”… Ουρουγουάης και νίκη-πρόκριση (1-0)

Σε ένα από τα χειρότερα ποιοτικά παιχνίδια του Μουντιάλ μέχρι στιγμής, η Ουρουγουάη νίκησε με 1-0 την Σαουδική Αραβία χάρη σε γκολ του Λουίς Σουάρες και προκρίθηκε στη φάση των «16» μαζί με την Ρωσία.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Ο 1ος όμιλος είναι μαζί με τον 7ο (Βέλγιο – Αγγλία) ο πιο «εύκολος» της διοργάνωσης και από την δεύτερη κιόλας αγωνιστική του, τα πάντα έχουν ξεκαθαρίσει: Ρωσία και Ουρουγουάη έχουν κάνει το 2/2, έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση και θα συγκρουστούν το απόγευμα της Δευτέρας στην Σαμάρα για την πρώτη θέση, με την ισοπαλία να ευνοεί τους διοργανωτές, ενώ Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία αποκλείστηκαν και απλώς θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την πρώτη θέση στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Ένα ποδοσφαιρικό κλισέ λέει πώς «ό,τι άξιζε από το πρώτο ημίχρονο ήταν το γκολ», ωστόσο στην αναμέτρηση του Ροστόφ… ούτε αυτό δεν στέκεται! Σε ένα 45λεπτο – κακοποίηση του αθλήματος, η Celeste του Όσκαρ Ταμπάρες κατάφερε να ανοίξει το σκορ με ένα «κρύο» τέρμα του Λουίς Σουάρες στο 23ο λεπτό, μια εκτέλεση από κοντά έπειτα από κόρνερ του πολύπειρου Κάρλος Σάντσες και κάκιστη εκτίμηση της φάσης από τον τερματοφύλακα των Ασιατών, οι οποίοι είχαν σταθεί αρκετά καλά μέχρι εκείνο το σημείο, Μοχάμεντ Αλοβάις.

Ιστορικό σε κάθε περίπτωση γκολ από τον 31χρονο διεθνή επιθετικό της Ουρουγουάης (το 52ο στην 100η του εμφάνιση με το εθνόσημο – πρώτος ποδοσφαιριστής από την εν λόγω χώρα που σκοράρει σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα – «έπιασε» στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον σπουδαίο Ντιέγο Φορλάν), αλλά πέραν τούτου τίποτα αξιοσημείωτο σε ένα πρώτο ημίχρονο το οποίο θα ξεχαστεί γρήγορα ακόμα και από τους περίπου 45.000 φιλάθλους που το παρακολούθησαν από κοντά.

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Βαρέλα, Γοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Μπεντανκούρ, Βεσίνο (59′ Τορέιρα), Γκ. Ροντρίγκες (59′ Λασάλτ), Κ. Σάντσες (82′ Νάντες), Σουάρες, Καβάνι
Σαουδική Αραβία (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλοβάις, Οσάμα, Αλί, Αλμπουραΐκ, Σαλμάν, Χατάν (75′ Κανό), Γιασέρ, Οταΐφ, Ταϊσέερ (44′ Χουσαΐν), Σαλέμ, Φαχάντ (78′ Αλ-Σαλάουι)

To Top