ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σούπερ άμυνα! Οι ξένοι του Άρη στην κορυφή των στατιστικών κατηγοριών

Μπορεί ο Άρης να έχει περιορισμό μεταγραφών, όμως οι επιλογές του ακόμα και μέσα από το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν στοχευμένες και είχαν επίκεντρο την άμυνα.

Τέσσερις εκ των έξι ξένων του φετινού Άρη βρέθηκαν την περασμένη σεζόν στις κορυφαίες θέσεις των αμυντικών στατιστικών κατηγοριών της Basket League. Γεγονός που αποδεικνύει πως ο Βαγγέλης Αγγέλου έχει δημιουργήσει μια σκληροτράχηλη ομάδα, που θα παλεύει σε κάθε φάση, σε κάθε αγώνα.

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

Δεύτερος καλύτερος ριμπάουντερ της κανονικής διάρκειας του περσινού πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο Γκάρι ΜακΓκί. Ο 30χρονος Αμερικανός σέντερ είχε 7,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο και τον ακολούθησε στην τρίτη θέση ο Μπορίς Νταλό με 7,3 ριμπάουντ, όντας ο κορυφαίος «σκουπιδιάρης»  στα γκαρντ του πρωταθλήματος. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται και ο Ραμόν Χάρις με 5,4 ριμπάουντ μ.ο.

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ – ΚΟΨΙΜΑΤΑ

Δεύτερος καλύτερος «κλέφτης» στο πρωτάθλημα αναδείχθηκε ο Ραμόν Χάρις, ο οποίος είχε 1,5 κλεψίματα ανά παιχνίδι, ενώ στην κατηγορία των κοψιμάτων και στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται ξανά δύο παίκτες του Άρη.

Κορυφαίος μπλοκέρ και με διαφορά από τον δεύτερο, ο Μάικαλ Κάιζερ. Ο 27χρονος αλτικός σέντερ είχε συνολικά 38 κοψίματα σε 20 αγώνες, ήτοι 1,9 τάπες μ.ο., ενώ ο δεύτερος Μάρκο Τέγιτς των Τρικάλων είχε 26 κοψίματα σε 20 αγώνες (1,3 μ.ο.). Λίγο πιο κάτω βρίσκεται και ο Γκάρι ΜακΓκί, ο οποίος είχε συνολικά 22 τάπες σε 23 αγώνες, σχεδόν δηλαδή 1 κόψιμο ανά αγώνα.

To Top