Σούπερ λίγκα με 16 ομάδες και ισχύ του συμβολαίου με την ΕΡΤ εισηγείται η ΕΕΠ/ΕΠΟ!

Εισήγηση για τροποποίηση της τροπολογίας για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων από την ΕΕΠ προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ πήρε την απόφαση να εισηγηθεί στον Γιώργο Βασιλειάδη τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League με 16 ομάδες για την επόμενη σεζόν.

Η ΕΕΠ εισηγείται ουσιαστικά στον Υφυπουργό Αθλητισμού την τροποποίηση της τροπολογίας για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων με απ’ ευθείας υποβιβασμό δύο ομάδων και άνοδο δύο.

Όσον αφορά τη Super League 2, η ΕΕΠ εισηγείται την ίδρυση της με τη συμμετοχή 12 ομάδων, ενώ στη Football League η πρόταση είναι να διεξαχθεί με τη συμμετοχή 14 ομάδων.

Παρά τις εισηγήσεις αυτές, όμως, ο Γιώργος Βασιλειάδης παραμένει ανένδοτος, έχοντας ξεκαθαρίσει με τον πλέον σαφή τρόπο ότι η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων θα ισχύσει κανονικά.

Άλλωστε ήταν κάτι που επανέλαβε στην πρόσφατη επίσκεψη που είχε στο γραφείο του από αντιπροσωπεία της Super League, στην οποία επισήμανε ότι το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν θα αποτελείται από 14 ομάδες.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το soccerplus.gr:

Κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης (3/4) η ενδεκαμελής Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, που αποτελείται από μέλη της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας, εκπροσώπους των ΠΑΕ της Super League και τον πρόεδρο της Football League εξέτασε την τροπολογία για την αναδιάρθρωση που έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης σε συνέχεια της απόφασης που είχε ληφθεί από την ομοσπονδία τον περασμένο Αύγουστο και αποφάσισε να εισηγηθεί τις εξής τροποποιήσεις:

1. Η ΕΕΠ εισηγείται τη νέα σεζόν η Super League να διεξαχθεί ξανά με 16 ομάδες. Από το φετινό πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίες ομάδες και θα προβιβαστούν οι δύο πρώτες από τη Football League.
2. Συμφωνεί με την ίδρυση της Super League 2 θεωρώντας πως το συγκεκριμένο πρωτάθλημα πρέπει να απαρτίζεται από 12 ομάδες.
3. Η ΕΕΠ συμφωνεί να μετατραπεί η Football League σε τρίτη τη τάξει κατηγορία στην οποία θα μετέχουν 14 ομάδες.

Η παραπάνω πρόταση που θα τεθεί προς έγκριση στο επόμενο ΔΣ της ΕΠΟ, ισχύει με την επιφύλαξη ότι από την πλευρά του κ. Βασιλειάδη και της ΕΡΤ θα ισχύσει στο ακέραιο το τηλεοπτικό συμβόλαιο με τις επτά ΠΑΕ της Super League.

To Top