ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σούπερ Λιγκ: “Εντυπωσιάζει ο Άρης, ελπίζει ο Ολυμπιακός…”

Η Σούπερ Λιγκ, στο επίσημο σάιτ της, παραθέτει μία ανάλυση του Ολυμπιακός-Άρης σήμερα το απόγευμα, 19:30, στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Αναλυτικά:

“Αγκαλιά με τη δεύτερη θέση ο Ολυμπιακός, ελπίζει ακόμα ότι μπορεί να πιέσει τον ΠΑΟΚ.Και αυτές τις ελπίδες του έδωσε ο σημερινός του αντίπαλος Άρης, η ομάδα που έκοψε τους τελευταίους βαθμούς από τον ΠΑΟΚ πριν από δύο εβδομάδες.

Φυσικά ο Ολυμπιακός δεν σκέφτεται να πάθει κάτι ανάλογο και θέλει να κάνει την έβδομη νίκη στη σειρά στην έδρα του και 10η νίκη στα 11 τελευταία παιχνίδια ανεξάρτητα έδρας.

Με αυτά τα δεδομένα, της δεύτερης θέσης ως τώρα, ίσως ο Ολυμπιακός χρειαστεί να ξεκινήσει νωρίς το σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν. Το ρόστερ του είναι πάντα μεγάλο, με πολλούς παίκτες σε δανεισμό.

Ο Άρης εντυπωσιάζει, αφού νίκησε και με καθαρό σκορ και καλή εμφάνιση 2-0 και την ΑΕΚ. Βρίσκεται σε φόρμα και δείχνει η πιο ικανή ομάδα για την πέμπτη θέση. Μετά την ήττα στη Λιβαδειά, που είναι η μοναδική του σε εννέα αγώνες μέσα στο 2019, έκανε τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, με δύσκολο μάλιστα πρόγραμμα.

Εκτός έδρας έχει τρία ματς χωρίς ήττα, σε Ξάνθη, Τρίπολη και Τούμπα, μοναδική ομάδα που δεν έχασε στην έδρα του ΠΑΟΚ φέτος. Ωστόσο η ομάδα της Θεσσαλονίκης επισκέπτεται μια από τις δυσκολότερες έδρες, τόσο γενικά, όσο και για τον ίδιο. Στο γήπεδο αυτό ο Άρης έχει να νικήσει τον Ολυμπιακό από το Νοέμβριο του 1983, 1-0 τότε με γκολ του Ουλφ Έρικσον. Ακολούθησαν δύο νίκες το 1987 και το 2002, αλλά αυτές ήταν στο «Σπύρος Λούης», όχι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός έχει δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία 12 ως γηπεδούχος, μετά την ήττα του Ιανουαρίου του 2002, γνωστό σαν «βραδιά Κατεργιαννάκη», αφού ο διεθνής τερματοφύλακας είχε κάνει εκπληκτική εμφάνιση.

Ανεξάρτητα έδρας ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τα τέσσερα τελευταία και τα οκτώ από τα εννέα τελευταία. Είναι αήττητος στα 10 τελευταία, μετά την ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-0 τον Απρίλιο του 2010 στα πλέι οφ. Είχε χάσει και το παιχνίδι της κανονικής περιόδου τότε με 1-0.

Η ιστορία

Νίκες Ολυμπιακού: 58

Ισοπαλίες: 31

Νίκες Άρη: 21

Με γηπεδούχο  τον Ολυμπιακό

Νίκες Ολυμπιακού: 39

Ισοπαλίες: 10

Νίκες Άρη: 5

Στον πρώτο γύρο
Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018, 19.00
Άρης – Ολυμπιακός 0-1 (67’ σουτ Χασάν)

To Top