Σούπερ Σάκκαρη στο Ρολάν Γκαρός! Πρώτη φορά πρόκριση στον γ’ γύρο του φημισμένου Όπεν!

Μια φοβερή Μαρία Σάκκαρη κέρδισε την Carla Suarez Navarro με 2-0 σετ και προκρίθηκε στις “32” καλύτερες του Roland Garros! H κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έχει πλέον συμμετοχή στον 3ο γύρο όλων των Grand Slam διοργανώσεων, ενώ αναμένεται να πλησιάσει αρκετά στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης!

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε έναν εκπληκτικό αγώνα για τον 2ο γύρο του Roland Garros και επιβλήθηκε της Carla Suarez Navarro με 7-5, 6-3, για να πάρει την μεγάλη πρόκριση για τον 3ο γύρο του παρισινού Grand Slam.

Η 22χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο. 38 στην παγκόσμια κατάταξη, πέτυχε τις πρώτες νίκες της αυτή την εβδομάδα στο Roland Garros και πλέον θα έχει συμμετοχή στον 3ο γύρο όλων των Grand Slam διοργανώσεων, κάτι που μόνο η Λένα Δανιηλίδου είχε καταφέρει παλιότερα για τη χώρα μας.

Η Μαρία ήταν σαφώς πιο επιθετική από την Suarez Navarro και τελείωσε το παιχνίδι με 24 winners και 30 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που η Ισπανίδα είχε 14 winners και μόλις ένα λιγότερο λάθος από την Ελληνίδα, 29.

Στο 1ο σετ, η Suarez Navarro έδειχνε να έχει τον έλεγχο, καθώς ήταν μπροστά με break στο 4-2 και διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι και το 5-3. Στο 9ο game μάλιστα, λίγο έλειψε να τελειώσει το σετ με νέο break, η Μαρία όμως έσβησε ένα set point και κράτησε το σερβίς της για το 4-5.

Αργότερα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε και το break back για την ισοφάριση, ξεκινώντας μια εντυπωσιακή αντεπίθεση. Κέρδισε 5 games στη σειρά, αλλά και τα 9 από τα 10 επόμενα games, για να κατακτήσει το 1ο σετ με 7-5 και να αποκτήσει ένα προβάδισμα με 5-1 στο 2ο σετ!

Η Suarez Navarro προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε σε 5-3, ενώ έσβησε ένα match point στο 9ο game, για να ισοφαρίσει σε 40-40. Η Μαρία δεν πτοήθηκε και έπαιξε δυο υπέροχους πόντους στη συνέχεια, για να “σφραγίσει” τη μεγάλη νίκη της απέναντι στο Νο. 23 της παγκόσμιας κατάταξης, σε 1 ώρα και 24 λεπτά.

Ήταν η 1η νίκη της Σάκκαρη απέναντι στη Suarez Navarro, στην 3η τους συνάντηση. Πέρσι, είχε χάσει από την Ισπανίδα στο ίδιο τουρνουά, για τον 1ο γύρο του Roland Garros, με 2-0 σετ. Φέτος η ιστορία ήταν διαφορετική και η 22χρονη πρωταθλήτριά μας θα βρίσκεται στις “32” καλύτερες του παρισινού Grand Slam, όπου θα αντιμετωπίσει την Daria Kasatkina.

Σε κάθε περίπτωση, η πορεία της μέχρι τον 3ο γύρο της εξασφαλίζει νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη και μπορεί να φτάσει ακόμα και στο Νο. 32 του κόσμου υπό προϋποθέσεις.

Πηγή: tennisnews.gr

To Top