«Σπάει» ρεκόρ η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ συνέχισε το Σάββατο (29/12) την εκπληκτική πορεία της στη φετινή σεζόν στη Premier League, επικρατώντας με 5-1 της Άρσεναλ, παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ και πλέον μετράει 17 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 20 αγωνιστικές!

Οι «κόκκινοι» συνέχισαν με αυτόν τον τρόπο να καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Αυτή ήταν η 9η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα, έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 54 από τους 60 βαθμούς.

Έτσι, αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 103 βαθμούς της περσινής πρωταθλήτριας, Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα, σε ότι αφορά τα πρωταθλήματα με το τωρινό σύστημα βαθμολογίας, μόνο η Τσέλσι τη σεζόν 2005/06 και οι «πολίτες» πέρυσι είχαν περισσότερους βαθμούς σε αυτή την περίοδο στην κορυφαία κατηγορία.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την πορεία έχει παίξει η άμυνα, η οποία έχει δεχτεί μόλις 8 γκολ, τα οποία είναι και τα λιγότερα για οποιαδήποτε ομάδα σε 20 παιχνίδια, από τη σεζόν 1978/79.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος σκοραρίσματος. Από τα 48 γκολ (1 γκολ ανά 37,5 λεπτά μ.ο.), τα μισά έχουν σημειωθεί με σουτ με το αριστερό, ενώ 16 έχουν μπει με το δεξί, 6 με κεφαλιά, 4 με πέναλτι και 2 με άλλο τρόπο (βλέπε αυτογκόλ). Επιπλέον, από τα 234 σουτ που επιχειρήθηκαν, τα 129 είναι εντός εστίας.

Παράλληλα, σε ότι αφορά το ματς με την Άρσεναλ, οι παίκτες του Κλοπ άσκησαν μεγάλη πίεση στους αντιπάλους, καθώς κέρδισαν την κατοχή στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου 9 φορές, κάτι που είναι το δεύτερο υψηλότερο νούμερο σε οποιοδήποτε παιχνίδι αυτής της σεζόν.

Τέλος, με αυτή τη νίκη η Λίβερπουλ έμεινε αήττητη για 31ο παιχνίδι πρωταθλήματος στο Άνφιλντ, ισοφαρίζοντας το μεγαλύτερο σερί, που σημειώθηκε μεταξύ Δεκεμβρίου 2007 και Αυγούστου 2009.

To Top