ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σπάει τα ρεκόρ ο Χάνλαν, πέρασε στην 1η θέση της Basket League

Ο Ολιβιέ Χάνλαν πέτυχε 35 πόντους απέναντι στον Ολυμπιακό και συνεχίζει την εντυπωσιακή σεζόν του στον Άρη.

Ο Καναδός γκαρντ πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ της Stoiximan Basket League με 241 πόντους (21.91 κατά μέσο όρο), παρότι έχασε δύο αγώνες λόγω τραυματισμού. Επίσης, είναι πρώτος σε εύστοχες βολές με 57, πέρασε τρίτος στα εύστοχα τρίποντα με 34, τρίτος στα κερδισμένα φάουλ με 70, τρίτος σε ποσοστό ευστοχίας στις βολές με 85.07% και τέταρτος στην αξιολόγηση με 216 βαθμούς,

Ακόμη, όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

*Οι 35 πόντοι του έμπειρου γκαρντ είναι μία επίδοση με ιστορική αξία αφού είναι η πρώτη «30άρα» που σημείωσε παίκτης του ΑΡΗ στα 82 ματς απέναντι στον Ολυμπιακό για το επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Το ρεκόρ περισσότερων πόντων από την πλευρά του ΑΡΗ κρατούσε με 29 πόντους ο Τόνι Ουάιτ από το εκτός έδρας παιχνίδι της σεζόν 1994-95.

*Ο Καναδός είχε για τρίτη φορά 30+ πόντους (35 σήμερα, 35 στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και 33 στο εντός έδρας ματς με τον Κολοσσό H Hotels) και έγινε ο πρώτος παίκτης του ΑΡΗ που κατάφερε κάτι τέτοιο στην ίδια σεζόν έπειτα από 18 χρόνια. Ο τελευταίος που είχε 3+ «30άρες» στην ίδια σεζόν ήταν ο Νέστορας Κόμματος στην περίοδο που έφτασε τέσσερις φορές σε τέτοια επίδοση και πλέον αυτήν «κυνηγάει» ο Χάνλαν.

*Με την τρίτη «30άρα» του στην ίδια σεζόν, ο Χάνλαν ξεπέρασε την επίδοση των δύο που είχε στη σεζόν 2007-08 ο Τζερεμάια Μάσει που είχε 33 στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ και 30 στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕ Λάρισας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν τη φετινή σεζόν και τις «30άρες» του Χάνλαν, ο ΑΡΗΣ δεν είχε να επιδείξει άλλη ανάλογη επίδοση από την περίοδο 2009-10 όταν είχαν σημειώσει από μία οι Χουάν Ντίξον και Τζέρεμι Ρίτσαρντσον.

*Ο Χάνλαν είχε 7/11 τρίποντα και έγινε ο έβδομος παίκτης στην ιστορία του ΑΡΗ που έφτασε σε επίδοση 7+ εύστοχων σουτ τριών πόντων στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Το ρεκόρ πάντως κράτησε με οχτώ (8/12) ο Νέστορας Κόμματος, από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή στη σεζόν 2003-04.

To Top