Σπανούλης: «Η Εθνική είναι ιερή και πάνω από όλους» (video)

Πανευτυχής που επέστρεψε στην Εθνική ομάδα και πανέτοιμος να τη βοηθήσει, δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης.

Στην ιδανική συγκυρία που παρουσιάστηκε, απέδωσε ο Βασίλης Σπανούλης την επιστροφή του στην Εθνική ομάδα, την οποία δεν είχε σκεφτεί εδώ και έξι χρόνια, όπως τόνισε.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού δήλωσε πανευτυχής που θα φορέσει ξανά το εθνόσημο, λέγοντας πως σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Ρικ Πιτίνο.

Αναλυτικά ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για:

– την επιστροφή του στην Εθνική ομάδα: «Δεν το είχα σκεφτεί, ούτε το είχα φανταστεί ότι μετά από έξι χρόνια θα είμαι ξανά εδώ. Πολλές φορές τα πράγματα έρχονται διαφορετικά, η συγκυρία ήταν ιδανική, έχω ξεκουραστεί και είμαι δυνατός. Ο κύριος Πιτίνο μού έδειξε εμπιστοσύνη και σεβασμό και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. Είμαι έτοιμος μαζί και με τα υπόλοιπα παιδιά να βοηθήσω στην προσπάθεια της Εθνικής ομάδας να βρεθεί στην ύψιστη τιμή για έναν αθλητή, που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

– το κίνητρο να βρεθεί για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες: «Αυτή η διοργάνωση είναι η ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αγωνιζόμαστε για την Εθνική ομάδα της χώρας μας. Είναι κάτι ιερό, πάνω από όλους και όλα. Είναι μια πρόκληση για όλη την ομάδα να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

– το έξτρα κίνητρο που είχε για να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα: «Έχω υπηρετήσει την Εθνική ομάδα πάρα πολλά χρόνια. Αυτή τη στιγμή το τάιμινγκ ήταν ιδανικό. Έχουμε τελειώσει εδώ και σχεδόν δύο μήνες τη σεζόν. Ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη του κόουτς σε συνδυασμό με τη θέλησή μου να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδα της χώρας μου και να βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια με τα άλλα παιδιά έπαιξαν ρόλο. Επίσης το να αφήσουμε μια παρακαταθήκη για τη νέα γενιά, να την εμπνεύσουμε αν μπορούμε, ώστε να έχει υγεία και μέλλον τα επόμενα χρόνια. Για μένα αυτό θα είναι η μεγαλύτερη νίκη, μεγαλύτερη ακόμη κι από μια πρόκριση».

– το αν ονειρεύεται ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από αυτά που έχει κατακτήσει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Παγκόσμιο Κύπελλο: «Δεν σκέφτομαι τόσο μακριά. Σκέφτομαι το τώρα, το πώς θα νιώσουν και τα νέα παιδιά τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για την πατρίδα σου και να αντιπροσωπεύεις τα ιδανικά της. Αυτό πρέπει να μπει γερά στο πετσί όσων αγωνίζονται στην Εθνική ομάδα. Είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να έχεις ένα αθλητής σε όλα τα σπορ».

 

To Top