Σπανούλης: «Τα παιδιά θα θυσιάσουν το χρόνο συμμετοχής τους ή την κούρασή τους για το καλό της ομάδας»

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τη νοοτροπία και την αυτοθυσία των παικτών της Εθνικής, ενώ χαρακτήρισε την Τσεχία ως μία καλή ομάδα.

Ο Βασίλης Σπανούλης ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής μπάσκετ, στην αναμέτρηση απέναντι στην Τσεχία (Παρασκευή, 23/2, 21:00).

Στις δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός προπονητής έκανε λόγο για «νοοτροπία και αυτοθυσία», ενώ πρόσθεσε ότι οι παίκτες «είναι έτοιμοι είναι να θυσιάσουν τον εαυτό τους, το χρόνο συμμετοχής τους ή την κούρασή τους για το καλό της ομάδας».

Όσα είπε ο Σπανούλης:

«Είναι το πρώτο παιχνίδι για την Εθνική ομάδα με την καινούρια της σύσταση. Τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ καλά εδώ και 2-3 μέρες, πιστεύω πως είμαστε σε ένα πολύ ικανοποιητικό σημείο γι’ αυτό που ζητάμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η Τσεχία είναι πολύ καλή ομάδα, ξέρει τι ζητά μέσα στο γήπεδο, είναι πολλά χρόνια μαζί οι παίκτες της. Έχουν έναν πολύ καλό πλέι μέικερ, ένα καλό 5άρι, καλούς σουτέρ… Έχουμε προετοιμαστεί καλά και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό που θέλουμε να κάνουμε», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Για τα δύο βασικά στοιχεία που θέλει να δει και βλέπει στην ελληνική ομάδα, εξήγησε: «Νοοτροπία και αυτοθυσία. Τα παιδιά έχουν δείξει πόσο πολύ θέλουν να παίξουν στην Εθνική ομάδα και πόσο έτοιμοι είναι να θυσιάσουν τον εαυτό τους, το χρόνο συμμετοχής τους ή την κούρασή τους για το καλό της ομάδας».

Αναφερόμενος στον Τόμας Σατοράνσκι, ηγέτη της εθνικής Τσεχίας, είπε: «Είναι ένας παίκτης που νιώθει πολύ καλά στην Εθνική ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Ίσως παίζει εκεί με διαφορετική ψυχολογία και αυτοπεποίθηση σε σχέση με τις ομάδες του. Είναι ο βασικός τους δημιουργός και ένας παίκτης που οπωσδήποτε πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά πάνω του και να τον περιορίσουμε».

To Top