Σπανού: «Σημαντικό να είμαστε και πάλι στο Ευρωμπάσκετ»

Με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2021 η Εθνική Γυναικών προετοιμάζεται για τα δύο τελευταία παιχνίδια των προκριματικών της διοργάνωσης.

Η Εθνική Γυναικών θα αγωνιστεί στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας σε παιχνίδια που θα γίνουν σε «φούσκες». Στις 4 Φεβρουαρίου θα αντιμετωπίσει την Ισλανδία και δύο μέρες αργότερα τη Βουλγαρία.

Η Άρτεμις Σπανού πιστεύει πολύ στις δυνατότητες της Εθνικής. «Στο χέρι μας είναι να κερδίσουμε και τα δυο παιχνίδια, αλλά με τη Βουλγαρία χρειαζόμαστε και μεγάλη διαφορά για να μπορέσουμε να πάρουμε το πλεονέκτημα για μια θέση μέσα στις καλύτερες δεύτερες ομάδες των ομίλων. Ελπίζω και εύχομαι να είμαστε όλες υγιείς και να παρουσιάσουμε το καλύτερο αγωνιστικό μας πρόσωπο. Θα δώσουμε το 100% και στους δυο αγώνες, ενώ και οι πιο μικρές θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν και αυτές εμπειρίες από τέτοια σημαντικά παιχνίδια», ανέφερε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

Η Εθνική έχει κάνει μια μεγάλη ανανέωση με την Άρτεμις Σπανού να επισημαίνει: «Είμαστε στην ομάδα κάποιες παίκτριες που παίζαμε χρόνια με την προηγουμένη γενιά της εθνικής και μπορούμε να μεταφέρουμε πράγματα και εμπειρίες στις νεότερες. Μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να γίνει μια ομαλή μετάβαση».

Τέλος η έμπειρη αθλήτρια μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι για την Εθνική, αλλά και το γυναικείο μπάσκετ στη χώρα μας η παρουσία της ομάδας σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ. «Για μας είναι πολύ σημαντικό η Εθνική Γυναικών να επιστρέψει σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ. Είναι κάτι το οποίο θέλουμε όλες και θα δώσουμε τα πάντα στο παρκέ προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας. Θα είναι επίσης εξαιρετικά καλό για το μπάσκετ στη χώρα μας να επιστρέψουμε και πάλι σε μια μεγάλη διοργάνωση γιατί πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο θα παροτρύνουμε και άλλα κορίτσια να ασχοληθούν με το γυναικείο μπάσκετ».

To Top