ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σπανός (Απόλλων Σμύρνης): “Ο Άρης και άλλες πέντε ομάδες για άνοδο, κλειδί η ηρεμία”

Για τα μυστικά της… ανόδου και όχι μόνο μίλησε ο Δημήτρης Σπανός στον ραδιοφωνικό σταθμό Fly 89,7 της Σπάρτης. Ο τεχνικός του Απόλλωνα αναφέρθηκε στις δυσκολίες του πρωταθλήματος και τη σημασία της ηρεμίας που πρέπει να έχει μια ομάδα σε όλα τα επίπεδα.

«Ξεκινήσαμε με το δεξί. Βέβαια, σαν αποτέλεσμα, γιατί σαν εμφάνιση δεν ήμασταν καλοί. Θα βρούμε όμως τα βήματά μας, όπως όλες οι ομάδες στο πρωτάθλημα. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα και δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι», ανέφερε αρχικά.

Για τον φετινό Απόλλωνα: «Ο Απόλλων είναι μια ομάδα που πιστεύουμε ότι θα βρίσκεται στην πρώτη δυάδα και θα μπορέσει να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Είμαστε στις πέντε έξι ομάδες οι οποίες είναι θεωρητικά φαβορί. Είμαι ευχαριστημένος από το ρόστερ, έχουμε λύσεις, ποιοτικούς παίκτες. Πιστεύω ότι έχουμε όλα τα εφόδια για να πρωταγωνιστήσουμε».

Για το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα φέτος: «Δεν παίρνει κάποιος πρωτάθλημα, δεν βγαίνει κατηγορία, όταν κλέβει παιχνίδια, όταν είναι αμυντικογενής. Εγώ θεωρώ ότι ο Απόλλων πρέπει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, αυτή είναι η φιλοσοφία μας και η αγωνιστική μας ταυτότητα και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Για την Σπάρτη: «Αντιμετωπίζω την Σπάρτη με μεγάλη συμπάθεια. Την παρακολουθώ 2-3 χρόνια τώρα. Αυτό που πέτυχε η Σπάρτη δεν το έχουν κάνει πολλές ομάδες. Τη θεωρώ μια ομάδα οργανωμένη, σοβαρή, με καλή διοίκηση, καλούς παίκτες, πολύ καλό προπονητή. Έχει όλα τα πλεονεκτήματα να κάνει μια εξαιρετική πορεία».

Για τις ομάδες που ξεχωρίζουν στη Football League: «Μια σειρά ομάδων, η Λαμία, τα Τρίκαλα, ο Άρης, εμείς, ο Αγροτικός Αστέρας, η Σπάρτη, δείχνουν πολύ καλά στοιχεία, βάσει του ρόστερ. Ισως να ξεχνάω κάποιες άλλες. Θεωρώ ότι θα είναι ένα ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα φέτος».

Για το που θα κριθεί το πρωτάθλημα φέτος: «Θεωρώ ότι η ομάδα που θα έχει ηρεμία σε όλους τους τομείς, αγωνιστική, διοικητική, οικονομική, αυτή θα είναι και η πρώτη που θα ανέβει».

Για τα τηλεοπτικά: «Κατ’ αρχήν δεν έχει ξαναγίνει πουθενά στον κόσμο, η δεύτερη κατηγορία να μην έχει τηλεοπτική στέγη. Είναι μια πρωτοτυπία και αυτό, τόσες έχουμε ζήσει στην Ελλάδα, ας ζήσουμε κι αυτή».

Τέλος, για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε θέματα, έχουμε προβλήματα και πρέπει να γίνουν βαθιές τομές. Μακάρι αρχής γενομένης από αυτόν το καιρό να γίνουν οι τομές και σε ένα δύο χρόνια οι ομάδες μας τουλάχιστον να πετυχαίνουν τους στόχους τους στην Ευρώπη».

To Top