ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σπανός: “Θέλει υπομονή με την Λαμία, στο DNA του Άρη το κυριαρχικό ποδόσφαιρο”

O πρώην προπονητής του Άρη και νυν του Ιωνικού, Δημήτρης Σπανός, αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι την προσεχή αντίπαλο των κιτρινόμαυρων, Λαμία και μίλησε για το τι είδε, ενώ αναφέρθηκε και στην φετινή προσπάθεια.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio:

Για το φιλικό της ομάδας του με την Λαμία:

Με εμάς έπαιξαν τα παιδιά που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Κόντρα στον Άρη θα υπάρχει μία διαφορετική Λαμία. Αλλά επειδή παρακολουθώ όλες τις ομάδες πρέπει να πω ότι η Λαμία είναι μια καλή ομάδα, με συνοχή, με έναν νέο και σύγχρονο προπονητή. Δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Είναι μία ομάδα δυσκολοκατάβλητη. Είναι ένα παιχνίδι δύσκολο, που θέλει πολύ υπομονή.

Για το ματς της Παρασκευής, όπου ο Άρης θα αντιμετωπίσει την Λαμία:

Είναι ιδιαίτερα παιχνίδι για τον γηπεδούχο. Οι πρεμιέρες έχουν πάντα κινδύνους. Θεωρώ ότι η Λαμία θα είναι από τις καλές ομάδες.

Για το ότι δεν θα υπάρχει κόσμος στα γήπεδα:

Χαμένος από την υπόθεση θα είναι ο Άρης, όπως και κάθε ομάδα που έχει κόσμο. Μέχρι να επανέλθει ο κόσμος στα γήπεδα ο Άρης θα έχει το μειονέκτημα. Στο ποδόσφαιρο παίζει πάντα μπάλα η ομάδα, αλλά στον Άρη παίζει και ο κόσμος.

Για την πιθανότητα να υπάρχει κόσμος στα γήπεδα, έστω και 20%:

Είναι πολύ σημαντικό. Κάποιες ομάδες στην Super League 1 όταν γεμίζουν το 20% των γηπέδων τους… πανηγυρίζουν.

Για το τι Άρη θα δούμε την φετινή χρονιά:

Το DNA του Άρη είναι να έχει την μπάλα, να έχει κυριαρχία, να είναι μια ομάδα που θα έχει τον αντίπαλο στα σχοινιά. Δεν μπορεί ο Άρης να είναι ομάδα που παίζει μόνο άμυνα. Αυτά τα στοιχεία θεωρώ ότι θα δούμε και φέτος.

Για την πίεση του φαβορί που θα έχει ο Άρης στο ξεκίνημα της σεζόν:

Ο Άρης έχει συνηθίσει να παίζει με πίεση. Θα δούμε απλώς ότι ομάδας όπως η Λαμία, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Βόλος, δεν είναι εύκολη ομάδα. Δεν θα αντιμετωπίσει ο Άρης ομάδες που θα… μπαίνει στο γήπεδο και θα τις κερδίζει.

Για τον στόχο της Ευρώπης:

Ο Άρης έχει δημιουργήσει μία καλή ομάδα. Με όλα αυτά που ζούμε, με μία διαφορετική προετοιμασία, με διαφορετικές μεταγραφικές περιόδους, με παιχνίδια μονά στην Ευρώπη, δεν μπορούμε να προδικάσουμε τίποτα. Όταν είσαι Άρης πρέπει πάντα να πετυχαίνεις. Να πετυχαίνεις την είσοδο σου στην Ευρώπη, κάνοντας και μια καλή πορεία.

Για την εικόνα του Άρη στα φιλικά:

Τα φιλικά είναι πολύ ωραία. Άλλες φορές οι ομάδες πάνε καλά και όλοι πανηγυρίζουν, άλλες φορές δεν πάνε και όλοι απογοητεύονται. Θα ήθελα όμως να δω τα πρώτα επίσημα παιχνίδια και μετά να εκφέρω άποψη.

Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα ένα φιλικό παιχνίδι και ένα επίσημο. Θα πρέπει να περιμένουμε.

Για την σχέση του με τον Άρη:

Όταν περνάς από τον Άρη νιώθεις το μεγαλείο της ομάδας, γίνεσαι ένα μαζί της. Αυτό συνέβη και σε εμένα.

To Top