ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σπανός: “Ο Άρης για μεγάλα πράγματα, ρίσκο η αλλαγή, αλλά να έχουμε εμπιστοσύνη στον Καρυπίδη”!

O πρώην προπονητής του Άρη και νυν της Κέρκυρας Δημήτρης Σπανός μίλησε για την πορεία της ομάδας του, αλλά και τις εξελίξεις στον Άρη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για την Κέρκυρα που κέρδισε τον Ηρακλή:

Η αλήθεια είναι ότι όταν μπαίνει η δουλειά στη μέση κοιτάμε πρώτα την δουλειά και αυτό θα γίνεται όσο υπάρχει ποδόσφαιρο. Φυσικά και δεν υπάρχει τίποτα το προσωπικό και υπερασπιζόμαστε την έδρα μας και την ομάδα μας. Ο καθένας θα κάνει το καλύτερα από την πλευρά του.

-Για το αν η νίκη της Κέρκυρας ήταν “κλειδί”:

Για εμάς, στην Κέρκυρα, θεωρείται “κλειδί”, γιατί ξεκινήσαμε στραβά στην πρεμιέρα. Χάσαμε ένα παιχνίδι, που δεν έπρεπε να το χάσουμε. Αν και προχθές είχαμε ένα άτυχο αποτέλεσμα, θα μπλέκαμε σε καινούριες περιπέτειες. Ευτυχώς ξεφύγαμε, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι, ώστε να μην μπούμε πάλι στις ίδιες συνθήκες.

-Για το αν εξακολουθεί να έχει την ίδια “συνταγή” που εφάρμοσε πέρυσι στον Άρη:

Νομίζω ότι είναι η ίδια συνταγή. Βέβαια, είναι διαφορετικές ομάδες. Ο Άρης είναι μία ομάδα, που επιβαλλόταν να είναι κυρίαρχη στη football league. Εδώ πρέπει να κόψουμε και να ράψουμε. Κάποιες φορές πηγαίνουμε διαφορετικά, κάποιες φορές κυριαρχούμε ή κλέβουμε το παιχνίδι. Βέβαια, ανάλογα με την ομάδα που είσαι, θα πρέπει να φέρεις και κάποια διαφορετικά πράγματα στο γήπεδο.

-Για το αν όταν μια ομάδα ανεβαίνει είναι μία δυσκολία στο Πρωτάθλημα:

Σίγουρα είναι μία δυσκολία, γιατί το 50% της ανόδου χάθηκε, και πας να παίξεις μπαράζ με μία ομάδα Super League, όπου υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες, διαφορετικά μπάτζετ και άλλοι ποδοσφαιριστές. Θα το παλέψουμε μέχρι τέλος, μέχρι εκεί που δεν παίρνει και ελπίζω να δικαιωθούμε.

-Για το πως βλέπει την μεταβατική φάση του Άρη και την ξαφνική αντικατάσταση του Πάκο Ερέρα:

Φυσικά και παρακολουθώ, είμαι φανατικός οπαδός του Άρη. Το θέμα είναι ότι δεν έπρεπε να φτάσει σε αυτό το σημείο η κατάσταση. Πριν μερικές μέρες είπα τη γνώμη μου. Αν το πάμε στατιστικά οι αλλαγές των προπονητών είναι παράξενα πράγματα. Αυτή είναι η απόφαση του και είναι οριστική και τη σεβόμαστε. Νομίζω ότι η ομάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο η ομάδα θα πάει προς τα πάνω ή θα μείνει όπως είναι. Ο Άρης δεν είναι για λίγα πράγματα, είναι για μεγάλα πράγματα. Με βάση και γνώμονα αυτό, θα πρέπει να αποφασίσουν οι διοικούντες. Πάντως, με βάση τη φιλοσοφία του Άρη νομίζω ότι δύσκολα έφευγε προπονητής από την ομάδα. Από αυτά που θυμάμαι τα τελευταία 4-5 χρόνια συνήθως ο Άρης στήριζε τους προπονητές του και στο τέλος δικαιωνόταν. Όποιος δεν έχει ζήσει από μέσα τον Άρη, δεν έχει καταλάβει το μεγαλείο του. Νομίζω ότι ο Άρης από μόνος του, με οποιοδήποτε υλικό έχει, οποιονδήποτε προπονητή και ανεξάρτητα από τις καταστάσεις θα είναι πάντα για μεγάλα πράγματα. Για αυτό ευθύνεται και το όνομα του. Είναι διαφορετικά να μπαίνει μέσα μια ομάδα με το όνομα Άρης και διαφορετικά μια ομάδα με ένα οποιοδήποτε άλλο όνομα. Εδώ όμως, υπάρχει και το ρόστερ, υπάρχουν και οι τεχνοκράτες, ο Πρόεδρος, η διοίκηση, οι οποίοι έχουν τα εφόδια. Πιστεύω, ότι μπορούν να ανακάμψουν και έχουν τα εφόδια να σταθεροποιήσουν την κατάσταση. Υπάρχει δρόμος και χρόνος, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και η ευστοχία και υπομονή. Από αυτά που βλέπω ο κόσμος του Άρη έχει πολλή υπομονή.

-Για τη δυσκολία που υπάρχει στο να διαχειριστεί ένας προπονητής 4 ήττες:

Είναι πολύ δύσκολο. Από τις 4 ήττες, οι 3 ήταν με τις λεγόμενες ομάδες των υψηλών στρωμάτων. Αν είχε κερδίσει όμως το παιχνίδι με την ΑΕΚ θα ήταν διαφορετικά.

-Για το αν είναι ρίσκο η αλλαγή προπονητή:

Έτσι ακριβώς είναι. Εγώ σαν άνθρωπος που έχω περάσει από εκεί και αγαπάω αυτή την ομάδα, εύχομαι και θέλω το ρίσκο που πήρε η ομάδα μου να βγει σε καλό. Ο κ. Καρυπίδης έδειξε από πέρυσι ,που συνεργάστηκα μαζί του, αλλά και φέτος το καλοκαίρι, ότι πρέπει να του έχουμε εμπιστοσύνη. Επιπλέον, θα πρέπει να τον τιμάει πολύ γιατί η παρουσία του είναι πολύ σημαντική στην ομάδα. Του αρέσει η ομάδα, του αρέσει εκεί που είναι και εγώ τουλάχιστον είμαι ήσυχος ότι θα την κρατήσει την ομάδα.

-Για την απόφαση των ανθρώπων του Άρη ο διάδοχος του Ερέρα να γνωρίζει τουλάχισοτν την ελληνική πραγματικότητα:

Στα αυτιά μου ακούγεται ότι θα ψάξουν να βρουν έναν Έλληνα προπονητή ή κάποιον που  να ξέρει πως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα. Εγώ νομίζω ότι υπάρχουν προπονητές που μπορούν πολύ εύκολα να μάθουν την ελληνική πραγματικότητα. Το ποδόσφαιρο πλέον έχει γίνει σύγχρονο. Εγώ πιστεύω ότι αυτό δεν έχει να κάνει με τον κ. Ερέρα. Ο Ερέρα αντιλαμβάνεται την ελληνική πραγματικότητα. Απλώς νομίζω ότι ίσως να υποτίμησε το ελληνικό Πρωτάθλημα, το οποίο όλοι στην Ευρώπη το θεωρούν τριτοκοσμικό αλλά δεν είναι. Ο Ερέρα υπερτίμησε τις δυνατότητες του και δεν έδειξε τα κατάλληλα σημάδια προσαρμογής. Εμένα μου άρεσε το στυλ του Ερέρα. Υπήρχε κατοχή, κυκλοφορία της μπάλας. Αυτό θέλω και εγώ για την ομάδα μου. Γενικά δεν θέλω να κρίνω αλλά θέλω να πω ότι το ελληνικό Πρωτάθλημα είναι ένα δύσκολο Πρωτάθλημα, το οποίο αν δεν το σεβαστείς, νομίζω ότι θα σε ταλαιπωρήσει.

-Για το αν πιστεύει αυτό που ειπώθηκε ότι η ομάδα μπορεί να πάει Ευρώπη:

Φυσικά και πιστεύω ότι η ομάδα έχει τα φόντα να βγει στην Ευρώπη. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει καθημερινά να υπάρχει δουλειά, ηρεμία συζήτηση. Υπάρχουν προπονητές που μπορούν να μεταφέρουν τη σκέψη στο γήπεδο. Η ομάδα θα πρέπει να είναι σαν ένα. Να πάρετε τις αποφάσεις με ηρεμία, με σύνεση. Ο κόσμος του Άρη τον οδηγεί εκεί που δεν μπορεί να τον οδηγήσει καμία άλλη ομάδα.

To Top