Σπερς: Πρώτη φορά κάτω από τις 50 νίκες από το 1999!

Η νίκη των Λέικερς επί των Σπερς έβαλαν τέλος σε ένα μοναδικό σερί επιτυχιών που είχε η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς στην ιστορία του ΝΒΑ: μετρούσαν σερί +50 νικών από το 1999 ως και πέρυσι! 

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Οι Σπερς δεν μπορούν να φτάσουν αυτό το ρεκόρ και έχει να συμβεί από το 1999 που όμως τότε η σεζόν στο ΝΒΑ ήταν “κουτσουρεμένη” λόγω του λοκ άουτ και παίχθηκαν μόλις 50 ματς. Θα το έκαναν και τότε αφού τέλειωσαν την κανονική περίοδο με ρεκόρ 37-13 και αργότερα κατέκτησαν και τον τίτλο!

Την ακριβώς προηγούμενη σεζόν μάλιστα είχαν και πάλι +50 νίκες (56-26 το 1998), οπότε θα πρέπει να ανατρέξουμε στο 1997 όταν για τελευταία φορά σε μία ολοκληρωμένη χρονιά στο ΝΒΑ μέτρησαν χαμηλότερη επίδοση (20-62). Μετά πήραν στο ντραφτ τον Τιμ Ντάνκαν κι όλα άλλαξαν οριστικά και αμετάκλητα.

Το κατάφεραν, δε, ακόμα και στη δεύτερη μικρότερη σεζόν, το 2011 όταν έγιναν 66 παιχνίδια αλλά οι αθεόφοβοι κατάφεραν να φτάσουν ακριβώς τις 50 νίκες!

Όταν μιλάμε για σταθερότητα υπάρχει δίπλα στο λήμμα αυτό στο μπασκετικό λεξικό η λέξη “Σαν Αντόνιο“! Χωρίς τον Καουάι Λέοναρντ όμως στο συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν φέτος, μάλλον ήταν απίθανο να επαναλάβουν αυτό το ρεκόρ αν και έφτασαν κοντά.

Το θέμα τώρα είναι να μπουν στα πλέι οφ, γιατί ακόμα και τώρα βρίσκονται μόλις 1,5 νίκη μέσα σε αυτά.

Πηγή: eurohoops.net

To Top