“Ο Άρης έχει ψυχικά αποθέματα! Σπουδαία δουλειά από Μιλίνκοβιτς κέρδισε τα αποδυτήρια”

Ο Γιάννης Βένος αναφέρθηκε στην επί του Πανιωνίου , στις εντυπώσεις που του άφησε η ομάδα, για τις αλλαγές που έκανε ο Μιλίνκοβιτς από τη στιγμή που ήρθε και για το ματς με τη Βέροια που ακολουθεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής των κίτρινων στα ‘Αθλητικά Νέα 98.7″:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στον αγώνα του Σαββάτου με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη και την πρώτη φετινή νίκη: «Ήταν φυσικό επακόλουθο, μετά τις δύο προηγούμενες εμφανίσεις. Δεν εισπράξαμε αυτά που έπρεπε, ειδικά στο ματς με τη Ξάνθη, όπου κάναμε καλή εμφάνιση, είχαμε δοκάρια και δε μας δόθηκαν πέναλτι. Συνέχισε η ομάδα να δουλεύει με τον καινούριο προπονητή και επιβεβαιώθηκε η προσπάθεια. Ήταν μεγάλη νίκη, παρότι μείναμε με δέκα παίκτες και πάλι φάγαμε γκολ. Σε όλα τα παιχνίδια, βρισκόμαστε πίσω στο σκορ. Εκτός από τον Παναιτωλικό. Είναι δύσκολο για μια ομάδα με κακή ψυχολογία να αναστρέψει ένα αποτέλεσμα. Μεγάλο ρόλο παίζει και η απειρία. Επομένως, η ανατροπή ήταν μεγάλο κατόρθωμα. Έδειξε ότι η ομάδα άρχισε να έχει ψυχικά αποθέματα».

Για το αν διακρίνει κάποια καινούρια στοιχεία στην ομάδα μετά την έλευση Μιλίνκοβιτς, είπε: «Έχει δώσει ηρεμία, έχει δώσει αυτοπεποίθηση στα παιδιά. Φαίνεται ξεκάθαρα. Κάνει σπουδαία δουλειά και έχει κερδίσει τα αποδυτήρια. Βοηθάει και η παρουσία του Λόντσαρ. Θα ήταν δύσκολα να τα κατάφερνε μόνος του. Έτσι, μπορεί να αντιληφθεί καλύτερα κάποια πράγματα. Βοηθούν και τα ελληνικά που ξέρει ο Λόντσαρ, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει άμεση επαφή, παίκτη- προπονητή».

Για το αν θεωρεί ότι έγιναν λάθη στον αγωνιστικό σχεδιασμό το καλοκαίρι, ανέφερε: «Εκ του αποτελέσματος, μπορούμε να πούμε ότι έγιναν λάθη. Έγινε λάθος σχεδιασμός και λάθος επιλογές παικτών , κυρίως ξένων. Αν εξαιρέσουμε τον Ουντότζι, οι άλλοι τώρα αρχίζουν να δείχνουν κάποια στοιχεία. Ο νέος ρόλος του Ελσνερ έχει σώσει την παρτίδα. Δείχνει ότι προσαρμόζεται, κάνει καλό δίδυμο με τον Πουλίδο και δίνει εμπιστοσύνη και σιγουριά στους υπόλοιπους νεαρούς. Με την καινούρια θέση, δικαιολογείται η μεταγραφή. Ο Ίμπε έδειξε και αυτός ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Δε ήταν όμως οι παίκτες που θα έκαναν αμέσως τη διαφορά. Ήταν επιτακτική ανάγκη να αποκτηθούν έτοιμοι να βοηθήσουν παίκτες, με δεδομένους τους περιορισμούς στις μεταγραφές. Ο Ίμπε είναι ψηλός και παίρνει θέση στα στημένα για να διεκδικήσει με επιτυχία τη μπάλα. Και σε άμυνα και σε επίθεση».

Για τα γκολ που δέχεται η ομάδα από στημένες φάσεις, τόνισε: «Είναι δύσκολο να πάρεις αποτέλεσμα αν δέχεσαι συνεχώς τέτοια γκολ. Όταν βελτιώθηκε η άμυνα, άρχισε να διεκδικεί. Η ομάδα είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα ματς».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα, επεσήμανε: «Δεν υπάρχουν διαφορές. Και ο Άρης με 2-3 νίκες μπορεί να σκέφτεται άλλα πράγματα. Σημασία έχει η ομάδα να πατήσει γερά, να πάρει αυτοπεποίθηση και να ανέβει στη βαθμολογία. Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο πρέπει να είναι η αρχή. Ο Πανιώνιος κέρδισε τον Παναθηναϊκό, ξεκίνησε πολύ καλά».

Για το ματς με τη Βέροια, σημείωσε: «Ο Άρης με τη Βέροια μπορεί να διεκδικήσει την νίκη, όπου και να γίνει το ματς. Αν γίνει στο Καυτανζόγλειο, θα είναι καλύτερα. Η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση και σιγουριά και μπορεί να πάρει την νίκη».

Για τις δραστηριότητες του συλλόγου των βετεράνων, υπογράμμισε: «Είμαστε όλοι μαζί κάθε Κυριακή κοντά στην ομάδα. Αυτή είναι η βασική δραστηριότητα. Από εκεί και πέρα, σήμερα θα παίξουμε στα Γιαννιτσά, με την Αναγέννηση στις 17:00. Όταν μπορούμε να βοηθάμε το κοινωνικό σύνολο και την ομάδα μας, το κάνουμε με χαρά. Η συνεργασία με τη διοίκηση είναι πολύ καλή, δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Με όλες τις διοικήσεις είμαστε καλά, αρκεί να λειτουργούν για το συμφέρον του συλλόγου. Θα γίνει μια επιτροπή που θα ασχοληθεί με τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια. Ελπίζω να γίνουν εκδηλώσεις που θα αρμόζουν στην ιστορία του Άρη».

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

To Top