ΜΠΑΣΚΕΤ

Σπουδαία νίκη με “όπλα” άμυνα και Κέλι! Στα συν ο Χάνλαν, στα μείον ο Λόκετ

Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδηθεί πάση θυσία αυτό με τον Απόλλωνα της Πάτρας στο Παλέ και αυτήν την φορά ο Γιάννης  Καστρίτης και παίκτες του  έκαναν το καθήκον τους και έφθασαν στο ποθητό αποτέλεσμα και ατενίζουν με αισιοδοξία την συνέχεια στις μάχες που έχουν να δώσουν στο φετινό πρωτάθλημα.

Παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό των Πατρινών οι κιτρινόμαυροι διώχνοντας το άγχος αντέδρασαν πήραν κεφάλι στο σκορ και το κράτησαν μέχρι το τέλος και μάλιστα πήραν και μια καλή διαφορά αυτή των δεκατεσσάρων πόντων.

Ας δούμε τα θετικά της νίκης αυτής πέρα από τους δυο βαθμούς.

Το νούμερο ένα ήταν η πολύ καλή άμυνα καθώς δέχθηκαν μόλις 56 πόντους σε ολόκληρο τον αγώνα περιορίζοντας κάποια από τα επιθετικά ατού των αντιπάλων

Το νούμερο δύο ήταν η απόδοση του Κέλι καθώς ο Αμερικανός με ντάμπλ ντάμπλ ( 18 πόντοι και 11 ριμπάουντ) θύμισε και πάλι τον Κέλι των αγώνων με Προμηθέα και Ηρακλή.

Όμως ο Αμερικανός έχει δίκιο να διαμαρτύρεται γιατί δεν τον «ταΐζουν» με ασίστ οι πλέι μέικερ της ομάδας. Δεν μπορεί ο βασικός άσος της ομάδας ο Κάουαν να τελειώνει το παιχνίδι με μόλις μια ασίστ σε 34 περίπου λεπτά συμμετοχής.

Το τρίτο θετικό ήταν ο Χάνλαν έδειξε ότι βρίσκει τον εαυτό στα σουτ έξω από την γραμμή των 6.75μ (44%) , ενώ βοήθησε και στο σκοράρισμα των υπολοίπων αφού ήταν ο πρώτος στις ασίστ. Έδωσε τις 4 από τις 12 που έδωσε όλη η ομάδα. Είναι σπουδαίος σκόρερ. Ανεβασμένος εμφανίσθηκε και ο Γουίλιαμς.

Το αρνητικό στοιχείο  ήταν και πάλι η κακή εμφάνιση του Έρικ Λόκετ. Ένα ερώτημα που μόνο ο Καστριτης μπορεί να απαντήσει είναι γιατί τον κρατάει. Το τριάρι της ομάδας  δεν βοηθάει καθόλου στο σκοράρισμα ενώ δεν έχει το σουτ τριών πόντων (0/3 και σαυτό το παιχνίδι).

Γιατί δεν τον άλλαξε μέχρι τώρα;

Πάντως για να είμαι δίκαιος με τον Έλληνα τεχνικό όπως το θεώρησα υπεύθυνο για την ήττα στο προηγούμενο παιχνίδι στην Λάρισα θέλω να τονίσω ότι στον αγώνα με τους Πατρινούς  παρουσιάστηκε καλά διαβασμένος με τον αντίπαλο και έκανε τις κινήσεις που έπρεπε στην σκακιέρα του Παλέ.

** Το σχόλιο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ στο PRESSARIS είναι μια προσφορά του κορυφαίου ζαχαροπλαστείου ΑΜΟΡΕ!

 

To Top