Σπουδαία Σάκκαρη, πέρασε στον τελικό, στο Νο 2 της παγκόσμιας λίστας αν νικήσει!

Ένα βήμα πριν τον τίτλο του Indian Wells βρίσκεται η Μαρία Σάκκαρη!

Η Ελληνίδα τενίστρια εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του τουρνουά στην Καλιφόρνια, καθώς επιβλήθηκε 2-1 (6-2, 4-6, 6-1) της Ισπανίδας –περσινής νικήτριας και ο7 στον κόσμο- Πάουλα Μπαντόσα και θα κοντραριστεί στην Κυριακή (20/03) με την Πολωνή Ίγκα Σβιόντεκ για την πρωτιά.

Σημειώνεται ότι με τη νίκη αυτή, η Σάκκαρη εξασφάλισε για πρώτη φορά στην καριέρα της θέση στο top-5 της παγκόσμιας κατάταξης!

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με αλλεπάλληλα breaks, όταν όμως πήρε τον έλεγχο η 26χρονη αθλήτρια, δεν κοίταξε πίσω της. Το 3-1 έγινε 4-1 και εν συνεχεία 5-2, με ένα ακόμη μπρέικ να της χαρίζει το 1-0 στα σετ.

Η Ισπανίδα συνήλθε στο δεύτερο και παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-1, ανέτρεψε τα δεδομένα και γύρισε το σετ στο υπέρ της 3-2 και 4-2, προτού πάρει τα δύο τελευταία games για την ισοφάριση.

Στο τρίτο σετ ωστόσο, η Σάκκαρη ήταν καταιγιστική. Προηγήθηκε 2-0 και παρότι είδε την Μπαντόσα να επιστρέφει μειώνοντας σε 2-1, πήρε το τέταρτο game με break και εν συνεχεία δεν έχασε ούτε ένα, κατακτώντας τη νίκη με 6-1.

Έτσι με τη σημερινή της νίκη η Ελληνίδα τενίστρια θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα περάσει στην τρίτη θέση της λίστας καθώς λαμβάνει 5.085 βαθμούς με αποτέλεσμα να προσπερνά τις Κρεϊτσίκοβα και Σαμπαλένκα στη λίστα.

Ωστόσο έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί εάν η Σάκκαρη καταφέρει να επικρατήσει της Σβιόντεκ στον τελικό και να κατακτήσει το τουρνουά. Στην περίπτωση αυτή θα περάσει στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Εάν το καταφέρει αυτό, τότε θα είναι η καλύτερη θέση στην οποία θα έχει πλασαριστεί ποτέ Έλληνας ή Ελληνίδα τενίστρια στην ιστορία. Μέχρι τώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε φτάσει στην τρίτη θέση της κατάταξης.

To Top