ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σπουδαίες προκρίσεις για την ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο της Σαρασότα

Τα… βαριά χαρτιά της ελληνικής κωπηλασίας μπήκαν σήμερα στις βάρκες για να αγωνιστούν στους προκριματικούς της δεύτερης μέρας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Σαρασότα των ΗΠΑ και η εμφάνιση τους ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακή.

Με τις δύο πέμπτες θέσεις της πρώτης μέρας και τη συνέχεια στους αυριανούς επαναληπτικούς, η ελληνική κωπηλασία πανηγύρισε σήμερα δύο προκρίσεις στα ημιτελικά από πληρώματα που μπορούν διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών, ένα αγώνισμα όπου το παγκόσμιο ρεκόρ ανήκει σε ελληνικά κουπια με τα 3/4 του πληρώματος που το πέτυχε να είναι παρόντα στη Σαρασότα, οι Γιάνναρος Μαγδανής, Λευτέρης Κόνσολας και Νικολαΐδης πήραν την πρόκριση με την καλύτερη επίδοση των προκριματικών από όλες τις σειρές. Το ελληνικό πλήρωμα κέρδισε το δεύτερο προκριματικό κάνοντας 5:59.210 με το πλήρωμα της Γαλλίας στην πρώτη προκριματική σειρά να είναι το δεύτερο που κατάφερε να κατέβει τα έξι λεπτά κάνοντας 5:59.470.

Στο διπλό σκιφ των γυναικών, η πολύπειρη Κατερίνα Νικολαΐδου με την Αννέτα Κυρίδου κατάφεραν να περάσουν απευθείας στα ημιτελικά γλιτώνοντας έτσι την επιπλέον κούρσα και κούραση στους επαναληπτικούς. Το ελληνικό δίδυμο συμμετείχε στην 4η προκριματική σειρά και με 6:58.000 πέρασε με την τρίτη θέση, πίσω από τη Νέα Ζηλανδία που έκανε 6:54.080 και την Ιταλία με 6:57.390.

Πηγή: sportsfeed.gr

To Top