ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σπουδαίο deal της FIBA με Nike

Μια τεράστιας σημασίας, όσο και… διάρκειας συμφωνία με τη Nike ανακοίνωσε η FIBA. Ο κολοσσός αθλητικής ένδυσης θα συνεργάζεται από τώρα μέχρι και το 2027 με την παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ.

Στρατηγικής σημασίας συνεργασία, που τίθεται άμεσα σε ισχύ και θα διαρκέσει τουλάχιστον ως το 2027, ανακοίνωσαν FIBA και Nike.

Η σύμβαση των δύο πλευρών προβλέπει πως ο κολοσσός της αθλητικής ένδυσης θα είναι παρών με διάφορους τρόπους στις μεγάλες διοργανώσεις της FIBA (Ευρωμπάσκετ, Παγκόσμιο Κύπελλο κλπ.) σε επίπεδο Ανδρών, Γυναικών, αλλά και μικρών εθνικών ομάδων.

«Η συμφωνία δείχνει την επιθυμία της FIBA και της Nike να συνεργαστούν για την πρόοδο του μπάσκετ παγκοσμίως, εστιάζοντας σε κορυφαίες διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο και τα πρωταθλήματα των Ηπείρων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Nike θα συνεσφέρει στον τομέα της προώθησης του αθλήματος, της εμπορικής αξιοποίησής του και της ενασχόλησης κορυφαίων παικτών που θα λειτουργούν ως πρεσβευτές. Σε πρώτη φάση, οι δραστηριότητες θα έχουν στόχευση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας το 2019.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη συνεργασία με τη FIBA, που αντιπροσωπεύει το υψηλότερο επίπεδο του μπάσκετ διεθνώς. Η Nike είναι σταθερά αφοσιωμένη στο να αξιοποιεί το παγκόσμιο έρεισμά της για να βοηθήσει και να εμπνεύσει τους φιλάθλους σε όλη τη γη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Nike, Κρεγκ Ζάνον. «Αποτελεί τιμή για μας να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας ισχυρής μπασκετικής κουλτούρας στην Κίνα, οι φίλαθλοι της οποίας αποτελούν εχέγγυο ότι η διοργάνωηση του 2019 θα αποτελέσει σημείο αναφοράς», πρόσθεσε.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, είπε από τη δική του πλευρά: «Είναι μια ιστορική μέρα για τη FIBA, καθώς πλέον θα συνεργαζόμαστε με την πιο αναγνωρισμένη φίρμα στο χώρο του μπάσκετ. Ήδη η FIBA έχει τη χαρά να συνεργάζεται εδώ και καιρό με τη Nike ως συνιδρυτικό μέλος στα τορνουά 3×3 που αυξάνουν διαρκώς τη δημοφιλία τους. Ανυπομονούμε για τη συνεργασία αυτή, που φιλοδοξούμε να αναπτύξει παγκοσμίως το άθλημα, με τη βοήθεια της Nike».

Η Nike θα είναι πλέον επλισημος συνεργάτης σε επίπεδο αθλητικού υλικού και κάτοχος των χορηγικών δικαιωμάτων για όλες τις διοργανώσεις Ανδρών και Γυναικών της FIBA από το 2017 μέχρι το 2027, αλλά και των προκριματικών τους φάσεων. Παράλληλα το όνομα της εταιρείας θα τοποθετείται στο εξής σαν χορηγός στην παγκόσμια κατάταξη της FIBA.

To Top