ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σπυρίδης: «Η άμυνα το κλειδί για την Λάρισα, με νίκη στο Ιβανώφειο κοιτάμε πιο ψηλά»

Το αυριανό παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο είναι δύσκολο, αλλά είναι και ευκαιρία για τον Άρη να ξεφύγει οριστικά από κάθε κίνδυνο και να κοιτάξει ψηλότερα, όπως τόνισε ο Βαγγέλης Σπυρίδης.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7 FM ο άμεσος συνεργάτης του Σάββα Καμπερίδη:

Αρχικά για την νίκη με την Λάρισα: Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη. Κάθε νίκη μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είναι σημαντική. Θέλαμε να περιορίσουμε το περιφερειακό σουτ της Λάρισας και το καταφέραμε. Από την πρώτη στιγμή επιβάλαμε τον ρυθμό στο παιχνίδι μας, είχαμε κάποιες καλές αποφάσεις στο τρανζίσιον και στο δεύτερο ημίχρονο πήραμε την διαφορά.

Για την καλή αμυντική εικόνα: Προσπαθούμε να δώσουμε στους παίκτες κάποια στοιχεία για την επίθεση και την άμυνα. Είδαμε ότι ήταν η πρώτη ομάδα στα τρίποντα και αυτό θέλαμε να περιορίσουμε. Από εκεί ξεκινήσαμε το παιχνίδι. Παίξαμε και πάρα πολύ καλή ένας εναντίων ενός άμυνα και αυτό μας βοήθησε να φτάσουμε στην νίκη.

Για την πίεση που υπάρχει: Υπάρχει πίεση. Εμείς που είμαστε περισσότερα χρόνια στην ομάδα γνωρίζουμε περισσότερο, προσπαθούμε να περάσουμε στους παίκτες πόσο σημαντικό είναι κάθε ματς. Μας έχει στοιχήσει η απουσία των δύο ψηλών.

Για το ματς με τον Ηρακλή: Κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα είναι δύσκολο, ο Ηρακλής έχει αλλάξει προπονητή και έχει αλλάξει ξένους. Εμείς θα πάμε να χτυπήσουμε αυτό το ματς αλλά και κάθε ματς από εδώ και πέρα.

Για την αγωνιστική εικόνα του Ηρακλή: Οι ψηλοί που έχει πάρει είναι παίκτες που σουτάρουν πολύ από έξω και θα πρέπει να το προσέξουμε αυτό. Ο Χάτσερ είναι ένας πολύ καλός παίκτης ενώ και ο Χάγκινς δίνει πολύ ρυθμό στην ομάδα και σουτάρει και αυτός από το τρίποντο.

Για το αν ενδεχόμενη νίκη με τον Ηρακλή αλλάζει τους στόχους της ομάδας: Αν καταφέρουμε να κάνουμε μία νίκη στα επόμενα δύο ματς θα μπορούμε να κοιτάξουμε πιο ψηλά.

Για τον Σιδηροηλία: Μόλις τελειώνει η χρονιά, το καλοκαίρι πάντα δουλεύουμε με μεταβατικές προπονήσεις για τα παιδιά που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Σίγουρα ο Σιδηροηλίας και με τον Παναθηναϊκό και με την Λάρισα ανταποκρίθηκε πάρα πολύ. Με την φυγή Σούλερ έχει ελευθερωθεί χρόνος και θα θέλαμε να καθιερωθούν αυτά τα παιδιά στην ομάδα μας και τώρα και του χρόνου.

Ενώ συνέχισε: Στόχος είναι να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία και ίσως να πάμε πιο ψηλά, αλλά στόχος είναι του χρόνου αυτά τα παιδιά να καθιερωθούν και να έχουν χρόνο στην ομάδα.

Για το ότι ο Άρης έστειλε δύο αθλητές στην Εθνική: Είναι πολύ σημαντικό, είμαστε χαρούμενοι που κάποιοι παίκτες από την ομάδα μας έπαιξαν στην Εθνική ομάδων και μακάρι να συνεχίσουν να παίζουνε.

Για τον Καμπερίδη: Είναι πάρα πολύ εργατικός. Είναι από το πρωί στο γήπεδο, δουλεύει πάρα πολλές ώρες και γνωρίζει το αντικείμενο του μπάσκετ. Δεν στέκεται όμως μόνο σε αυτό, κάνει πολλά περισσότερα στην καθημερινότητα. Ειδικά εδώ στην ομάδα μας που τα τελευταία χρόνια περνάει δύσκολα.

Για τον κόσμο: Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για αυτά που κάνει για την ομάδα, βλέπουμε αυτά που κάνει για την ομάδα και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Οι φίλαθλοι αγαπάνε πάρα πολύ την ομάδα και το δείχνουν πάντα, το δείχνουν και τώρα. Αν μπορούσε να ήταν δίπλα μας στο γήπεδο θα είχαμε περισσότερες νίκες.

 

To Top