ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΣΣΣΣΣΣΣ… Πώς τους πετσόκοψες έτσι βρε Άρη! Απόδραση με… καρύδια από την κόλαση και τεράστια νίκη (0-1) στην καφρίλα της Τούμπας

Πώς τους πετσόκοψες έτσι βρε Άρη! Απόδραση με… καρύδια από την κόλαση με τεράστια νίκη (0-1) από την καφρίλα της Τούμπας.

Μετά από ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, όπου οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να είχαν φύγει στα αποδυτήρια με μεγαλύτερο σκορ από το 0-1, ο Άρης έδειξε ότι έχει την διάθεση και το σθένος να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Με… μαέστρο τον Εντιαγέ και με όλους τους υπόλοιπους να αποτελούν σπουδαίους μαχητές πέτυχε ένα “μεγάλο” γκολ με τον Μαντσίνι στο 41′.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πίεσε, ο Άρης άντεξε και στην σκακιέρα της τακτικής είναι γεγονός ότι ο Μάντζιος και οι παίκτες του είχαν το προβάδισμα. Το παιχνίδι έκλεισε με τραγικό τρόπο, μετά τα αίσχη που ξεκίνησαν από τους οπαδούς και την διακοπή των 42 λεπτών, αν και αυτό δεν μπορούσε να αλλάξει τον τελικό νικητή.

Πρώτη νίκη του Άρη μετά από 11 χρόνια στην Τούμπα, συνεχίστηκε το αήττητο στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού.

ΜΕ ΜΑΤΕΟ, ΜΑΝΤΣΙΝΙ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Με αρκετές αλλαγές και με τον Ματέο Γκαρσία ξεκίνησε την ενδεκάδα ο Άκης Μάντζιος. Ο Αργεντίνος ξεκίνησε μαζί με τον Μαντσίνι στις πτέρυγες, ενώ στο κέντρο βρέθηκαν οι Σάσα, Τζέγκο και Εντιαγέ, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει έναν πιο προωθημένο ρόλο μεν, όχι ως «καθαρό» δεκάρι βέβαια. Έτσι 11άδα του Άρη στο ντέρμπι ήταν οι: Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο, Εντιαγέ, Μαντσίνι, Γκαρσία, Καμαρά.

Στο 5′ ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς με τον Μαντσίνι να κάνει δυνατό σουτ και τον Πασχαλάκη να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να “απαντήσει” στο 13′. Ωραία συνεργασία Μουργκ και Μπίσεσβαρ με τον Σφιντέρσκι να κάνει το δυνατό σουτ αλλά ακριβώς πάνω στον Κουέστα που μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΜΑΡΑ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΠΑΟΚ

Το ματς πήρε φωτιά, με τρομερά γρήγορο ρυθμό. Στο 17′ απίστευτη ευκαιρία για τον Άρη με τον Ζίβκοβιτς να κάνει το λάθος, ο Σάσα να κλέβει να κάνει την πάσα στον Καμαρά που με πλασέ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ! Δυο λεπτά αργότερα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Κούρτιτς. Σε εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κουέστα. Εξαιρετική στιγμή για τον Άρη και στο 31′ με τον Εντιαγιέ από δεξιά και μέσα από την περιοχή να κάνει το δυνατό σουτ στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ ΣΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΤΕΟ!

Στο 38′ τεράστια, φοβερή ευκαιρία του Άρη, με τον Πασχαλάκη να νικάει τον Ματέο Γκαρσία σε κεφαλιά εξ’ επαφής μετά την σέντρα του Καμαρά! Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για να μπει ο Άρης σε ρόλο… οδηγού στο παιχνίδι.

ΓΚΟΛΑΡΑ ΜΑΝΤΣΙΝΙ ΚΑΙ 0-1!

Στο 41′ ο Εντιαγιέ έκλεψε την μπάλα, έβγαλε φοβερή πάσα στον Μαντσίνι που με την σειρά του νίκησε τον Πασχαλάκη κάνοντας το 0-1 και πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα! Εκτέλεση από τον Μαντσίνι, εξαιρετική προσπάθεια του Εντιαγέ.

ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ όπως ήταν φυσιολογικό ξεκίνησε το β΄μέρος πιέζοντας τον Άρη, θέλοντας ένα γρήγορο γκολ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Στο 51′ μάλιστα είχε καλή στιγμή με τον Ζίβκοβιτς από δεξιά να κάνει την σέντρα σουτ και την μπάλα να βρίσκει στο πάνω μέρος του δοκαριού. Ο Λουτσέσκου έριξε Ελ Καντουρί, Μιτρίτσα και Άκπομ θέλοντας να ελέγξει το παιχνίδι. Ο Άρης βρέθηκε σε παθητικό ρόλο στα 25 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ

Ο Άρης έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 66′ η οποία ήταν αναγκαστική, μια και ο Μαντσίνι είχε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και πέρασε στο παιχνίδι ο Γκάμα. Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 68′, με τον Κουέστα να σταματά με το ένα χέρι την εξ επαφής κεφαλιά του Κούρτιτς!

Η άμυνα του Άρη πολιορκήθηκε και στο 73′ 73′ οι Μάνος και Ματίγια πήραν τις θέσεις των Καμαρά και Εντιαγιέ αντίστοιχα, με τον Μάντζιο αναζητεί το αντίδοτο. Οι αλλαγές έδωσαν ανάσα, ο Άρης πήρε την μπάλα στα πόδια του και ισορρόπησε το παιχνίδι.

ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ

Με το σκορ στο 0-1 στο 91′  άρχισε να…. βρέχει φωτοβολίδες στο γήπεδο, μία εκ των οποίων προήλθε από πιστόλι και βρήκε τον πάγκο του Άρη! Αμέσως βασικοί και αναπληρωματικοί έτρεξαν στα αποδυτήρια ενώ ακολούθησε η μπούκα οπαδών του ΠΑΟΚ. Σημείο στο οποίο ξέφυγε η κατάσταση, με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι! Αηδία και ξεφτίλα της εξυγίανσης, γιατί τους… πετσόκοψε ο Άρης!

Επικράτησαν σκηνές χάους. Ο αγώνας ξεκίνησε μετά από 42 λεπτά κι ενώ επικράτησαν απίστευτες καταστάσεις και φυσικά την εκκένωση του γηπέδου. Ο Σκωτσέζος ρέφερι έδειξε σκανδαλωδώς την διάθεση να ολοκληρωθεί το παιχνίδι και το τελικό σφύριγμα ο Άρης πήρε τεράστια νίκη!

Διαιτητής: Μάντεν, Ρουμ, Μακ Γκίτσι (Σκωτία), ενώ 4oς Διαμαντόπουλος.

VAR: Μπρούνο Εστέβες (Πορτογαλία), Μπουξμπαούμ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (82’ Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (61’ Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Μουργκ (46’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκιμ (61’ Άκπομ).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Εντιαγέ (74’ Ματίγια), Τζέγκο, Σάσα, Γκαρσία, Μαντσίνι (67’ Γκάμα), Καμαρά (74’ Μάνος).

To Top