ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σσσσσσ! Με σπασμένα τα φρένα! Ο Άρης με ανατροπή “σκούπισε” και τον… αήττητο Ολυμπιακό (2-1)

Με σπασμένα τα φρένα! Ο Άρης με ανατροπή “σκούπισε” και τον… αήττητο Ολυμπιακό (2-1) και με τρίτη συνεχόμενη νίκη ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με 45 βαθμούς, μπαίνοντας με φόρα στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα μετά από 20 παιχνίδια του με αντίπαλο τον Άρη και 24 επίσημα. Ο Άρης νίκησε για τελευταία φορά στις 28 Απριλίου 2010 με 2-0 (39’ κεφαλιά, 90’ σουτ Τζόνσον) στη μοναδική παρουσία του Ολυμπιακού στα πλέι οφ.

Η ομάδα του… αήττητου Χερμάν Μπούργος (τρίτη νίκη στον κιτρινόμαυρο πάγκο) είχε τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψει το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου χάρη στις γκολάρες του Καμαρά και του Γκάμα.

ΜΕ ΣΑΚΙΤΣ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Μία αλλαγή και αυτή αναγκαστική, όσον αφορά την ενδεκάδα που ξεκίνησε ο Χερμάν Μπούργος κόντρα στον Ολυμπιακό, χωρίς άλλες αλλαγές όπως αναμενόταν. Η μοναδική διαφοροποίηση ήταν ο Εμάνουελ Σάκιτς, ο οποίος ξεκίνησε αντί του τιμωρημένου Σούντγκρεν.  Οι πρώτοι έντεκα του Άρη: Κουέστα – Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα – Σάσα, Ματίγια – Μαντσίνι, Εντιαγέ, Ιτούρμπε- Καμαρά.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ 0-1

Από ένα λάθος της άμυνας ήρθε το γκολ του Ολυμπιακού νωρίς στο παιχνίδι. Στο 13′ ο Ελ Αραμπί σκόραρε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ροντρίγκες. Η άμυνα των κιτρινόμαυρων δέχθηκε αρκετή πίεση στο πρώτο ημίχρονο, αν και οι κιτρινόμαυροι είχαν την κατοχή, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με 60%. Ο Άρης δεν πήρε πράγματα από τους, θεωρητικά, δημιουργικούς παίκτες του. Ο Ιτούρμπε φάνηκε σα πρώτα δέκα λεπτά, ο Μαντσίνι ήταν εκτός παιχνιδιού και ο Εντιαγέ έδειξε να μην έχει καθαρό μυαλό στην τελική απόφαση.

ΧΑΡΙΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΒΑΛΙΟ

Ο Τζοβάρας χάρισε κόκκινη στον Καρβάλιο. Στο 36′ ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού κιτρινίστηκε επειδή κλώτσησε τη μπάλα σε φάουλ που θα εκτελούσε ο Σάσα. Το έκανε όμως ακόμα δύο φορές, ο Τζοβάρας του την… χάρισε και στο 40′ ο Μαρτίνς πέρασε στη θέση του τον Μαντί Καμαρά για να γλιτώσει την αποβολή!

ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ 1-1

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο κι έφερε το ματς στα ίσια στο 52′. Ο Καμαρά βρέθηκε φάτσα με τον Βατσλίκ μετά από πάσα του Εντιαγέ και τον νίκησε με γεμάτο σουτ. Ο Εντιαγέ τράβηξε το δίδυμο των στόπερ πάνω του με την κίνησή του (1-1). Ο Άρης είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 55′ απείλησε εκ νέου με τον Ιτούρμπε.

ΓΚΑΜΑ ΚΑΙ 2-1!

Η κυριαρχία του Άρη επιβραβεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο! Ο Μπρούνο Γκάμα βρήκε γκολ οκτώ λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι. Στο 79′ μετά από εξαιρετική εκτέλεση από πολύ κοντινή απόσταση, η μπάλα αναπαύτηκε στα δίχτυα του Βατσλίκ (2-1), βάζοντας φωτιά στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Το σκορ αυτό έμελλε να είναι και το τελικό, με τους κιτρινόμαυρους να μπαίνουν φορτσάτοι στα πλέι οφ, με την… μαγκιά τους.

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας). Βοηθοί: Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου), Αντώνης Σινιοράκης (Χανίων). 4ος: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών) VAR: Σπυρίδων Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

Βοηθός VAR: Βασίλης Νικολακάκης (Λασιθίου)

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος):  Κουέστα – Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα – Σάσα, Ματίγια (90’+2′ Χαΐροβιτς) – Μαντσίνι, Εντιαγέ, Ιτούρμπε- Καμαρά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βάτσλικ – Λαλά (83′ Βρουσάι), Μπα, Σισέ, Κίτσος (84′ Ανδρούτσος) – Μπουχαλάκης (84′ Φατιγκά), Εμβιλά, Καρβάλιο (43′ Μ. Καμαρά) – Μασούρας, Ροντρίγκες (66′ Βαλμπουενά) Ελ Αράμπι

To Top