Στάζει μέλι ο Τζέισον Κιντ για τον Αντετοκούνμπο!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξακολουθεί να κερδίσει θαυμαστές κι ο προπονητής του στους Μπακς, Τζέισον Κιντ, δεν αποτελεί εξαίρεση, συμβάλλοντας στην εξέλιξή του.

Η στατιστική του αποτελεί μία απόδειξη όλων όσα έχει καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες (12,5π., 5,8ρ., 2ασ., 0,7κλ., 0,7κοψ., 1,7λ. σε 27:06 φέτος έναντι 6,8π., 4,4ρ., 1,9ασ., 0,8κλ., 0,8κοψ., 1,6λ. σε 24:48 πέρυσι), αλλά οι Μπακς αδημονούν για τα υπόλοιπα.

«Οι “βάσεις” του γίνονται πιο δυνατές. Καταλαβαίνει τι είναι ικανός να κάνει. Ακόμα μαθαίνει το άθλημα» είπε για τον 20χρονο πόιντ φόργουορντ ο Τζέισον Κιντ και συνέχισε: «Θεωρώ πως η εκκίνησή του φέτος είναι σπουδαία. Δουλεύει υπερβολικά σκληρά. Θα βάλεις κάποια σουτ, θα χάσεις κάποιες ελεύθερες βολές. Είναι ένας απ’ αυτούς που πάνε στη γραμμή των ελευθέρων βολών. Μαθαίνει πώς ν’ αγωνίζεται χωρίς να χρειάζεται να σκοράρει, χωρίς να σουτάρει τρίποντα ή τζάμπερς. Μπορεί να… κατοικήσει στη γραμμή των ελευθέρων βολών. Αυτό κάνουν μερικοί απ’ τους κορυφαίους παίκτες στη λίγκα».

Παρόλα αυτά θα ‘ταν αφελές οι Μπακς να μην τον βοηθούν να βελτιώσει το σουτ του κι ο 41χρονος προπονητής του εξήγησε πως «δεν προσπαθούμε να του αλλάξουμε τον τρόπο που σουτάρει, αλλά να τον κάνουμε να αισθάνεται άνετα μ’ αυτό. Πολλές φορές πολλοί θέλουν ν’ αλλάξουν το σουτ τους. Εμείς θέλουμε να μάθουμε ακριβώς τι είναι το σουτ του και να συνεχίσουμε από εκεί. Θέλει να γίνει καλός. Όσες φορές είναι σε διαφορετικές θέσεις στο παρκέ, κάνει μερικά πολύ ωραία πράγματα, αλλά και μερικά λάθη. Αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Κοιτάς την εξέλιξη των αστέρων στη λίγκα και χρειάζονται κάποιο χρόνο. Όλοι τον κοιτούν τώρα, αλλά εμείς επίσης προσπαθούμε να δούμε το μέλλον και τι μπορεί να γίνει».

Πηγή: gazzetta.gr

To Top