ΜΠΑΣΚΕΤ

Στάθηκε με αξιοπρέπεια, περιμένει Κέλι, θέλει τέσσερις νίκες

Ο Άρης εμφανίσθηκε στο ΣΕΦ με το γνωστό του πρόβλημα, δηλαδή την απουσία βασικών παικτών κόντρα σε μια από τις κορυφαίες και ποιο φορμαρισμένες ομάδες αυτόν τον καιρό στην Ευρώπη τον Ολυμπιακό. Ο στόχος ήταν να κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση και να παλέψει το παιχνίδι όσο είχαν δυνάμεις οι λιγοστοί παίκτες που αποτελούν αυτόν τον καιρό το έμψυχο υλικό. Και ως προς τον στόχο αυτό οι κιτρινόμαυροι τα κατάφεραν.

Θα μου πείτε τι αξιοπρεπής εμφάνιση είναι όταν χάνεις με πάνω από είκοσι πόντους; Και όμως ήταν αν αναλογιστεί κανείς ότι στην δίμηνη περίπου απουσία του Τζέιμς Κέλι ήρθαν να προστεθούν η αποχώρηση λόγω μεταγραφής του Χαβιέ Χάνλαν και αυτή λόγω προβλημάτων τραυματισμού του Σακούρ Τζούστον αλλά και του Γιάννη Σιδηροηλία τότε μπορείς να υποστηρίζεις ότι ο Άρης έπαιξε όπως έπρεπε και δεν παράτησε τον αγώνα. Ο Γιάννης Καστρίτης είχε στην διάθεση του 8 ουσιαστικά παίκτες και χωρίς παρέταξε μια ομάδα χωρίς τους τρεις από τους έξι ξένους παίκτες. Η ομάδα πάλεψε για ένα ημίχρονο στα ίσια και μετά επεβλήθη ο νόμος του ποιο δυνατού της ομάδας με το πολύ καλύτερο υλικό.

Δεν θα σταθώ περισσότερο σαυτό το παιχνίδι αλλά στην συνέχεια καθώς το πρωτάθλημα δεν τελείωσε και υπάρχουν αγώνες που αν κερδηθούν ο Άρης των προβλημάτων μπορεί να βρεθεί στην 8άδα και στα πλέι όφ. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος το πρώτο μέλημα είναι να γυρίσει ο Κέλι σε καλή φυσική κατάσταση από την Αμερική αυτή την εβδομάδα όπως υποσχέθηκε στους διοικούντες των κιτρινόμαυρων και να κερδηθούν κάποια παιχνίδια οπωσδήποτε.

Βέβαια το άσχημο είναι ότι και αν επιστρέψει ο Κέλι ο Άρης από δω και πέρα θα παίζει με πέντε ξένους καθώς δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Χάνλαν.

Ο στόχος της 8άδας για να επιτευχθεί θα πρέπει να κερδηθούν οι εντός έδρας αγώνες με ΠΑΟΚ ( 1 Μαΐου) , Λάρισα (18 Μαΐου) και οι εκτός με Περιστέρι (17 Απριλίου), Απόλλωνα Πάτρας (21 Μαΐου). Με τέσσερις νίκες η 8άδα είναι εφικτός στόχος . Δύσκολη αποστολή αλλά ο φετινός Άρης δείχνει ότι αρέσκεται στα δύσκολα .

ΥΓ: Θα ήθελα να σταθώ και να συγχαρώ τους υπευθύνους ,το προπονητικό τιμ και τους παίκτες της εφηβικής ομάδας για την μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα του φάιναλ φορ του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ επί του ΠΑΟΚ και να ευχηθώ να ζευγαρώσουν σήμερα τις νίκες με αντίπαλο την ομάδα της ΧΑΝΘ ώστε να πάνε αήττητοι στο ντέρμπυ με την ΔΕΚΑ όπου και θα κριθεί ο τίτλος της πρωταθλήτριας ομάδας της Θεσσαλονίκης.

To Top