Στέρλινγκ: Θα βοηθήσει 14 μαθητές με οικονομική δυσχέρεια να εισαχθούν σε πανεπιστήμια στην Αγγλία

Στην Αγγλία μία στατιστική έρευνα του 2021-22 αποκάλυψε πως μόλις το 5% των σπουδαστών στα πανεπιστήμια είχαν διαφορετικό χρώμα δέρματος.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ αναμένεται να χρηματοδοτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά 14 έγχρωμους μαθητές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ούτως ώστε να μπορέσουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Ο 29χρονος παίκτης της Τσέλσι ρωτήθηκε για αυτή την σπουδαία κίνηση από μεριάς του και εκείνος απάντησε λέγοντας: “Αρκεί να κοιτάξει κανείς τα στοιχεία για να διαπιστώσει ότι πολύ λίγοι ικανοί και ταλαντούχοι μαθητές από περιβάλλοντα που ανήκουν σε μειονότητες υποβάλλουν αίτηση για πανεπιστημιακές σπουδές.

“Πολλοί από αυτούς τους δισταγμούς οφείλονται στο άγχος που μπορεί να προκαλέσει η οικονομική επιβάρυνση όχι μόνο στον φοιτητή αλλά και στην οικογένειά του.

“Υπάρχουν πολλοί νέοι από δύσκολο υπόβαθρο, από μειονοτικές κοινότητες, που έχουν το ταλέντο να κάνουν πραγματικά τη διαφορά σε αυτόν τον κόσμο, αλλά συναντούν το ένα εμπόδιο μετά το άλλο, δήλωσε.

“Ήθελα το Ίδρυμα να αφαιρέσει μέρος αυτής της ανησυχίας και να επιτρέψει στους νέους να επικεντρωθούν στη εξέλιξη αυτού του ταλέντου, είτε αυτό είναι στο πανεπιστήμιο είτε σε άλλο επίπεδο”.

To Top