“Στήριξη από τον κόσμο και νίκη με την Καλλονή”

O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Σπύρος Καπερνέκας μίλησε μεταξύ άλλων για την ήττα της πρεμιέρας από τον Απόλλωνα Σμύρνης και για τα αίτιά της, για το ματς με την Καλλονή, για το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας και για το αν θεωρεί ότι οι «κίτρινοι» θα κάνουν μια καλύτερη πορεία σε σχέση με πέρυσι.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στις εντυπώσεις που του άφησε η εικόνα της πρεμιέρας: «Η ομάδα παρουσιάστηκε ανέτοιμη, αλλά κάθε πρεμιέρα έχει εκπλήξεις. Δημιούργησε και μια εντύπωση ότι έχουμε πρόβλημα στην άμυνα. Δεχόμαστε εύκολα γκολ. Πρέπει να το διορθώσει ο προπονητής. Εκεί για μένα είναι το πρόβλημα».

 Για το ότι ο προπονητής έριξε στα φιλικά το βάρος στην άμυνα, ανέφερε: «Τα φιλικά παιχνίδια είναι για να βγάλει ο προπονητής κάποια συμπεράσματα και να παίξουν όλοι οι παίκτες. Δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία. Το πρωτάθλημα είναι τελείως διαφορετικό. Υπάρχει πίεση και βαθμολογικό ενδιαφέρον».

 Για το αν περίμενε κάτι καλύτερο στη Ριζούπολη, μετά την εικόνα που είχε η ομάδα στα φιλικά, τόνισε: «Κάθε πρεμιέρα έχει εκπλήξεις, αλλά θέλω να πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα πάμε πολύ καλύτερα και θα κερδίσουμε την Καλλονή».

 Για τις επιλογές του Χατζηνικολάου στο ματς με τον Απόλλων Σμύρνης, επεσήμανε: «Είναι πολύ νωρίς για να πυροβολούμε τον προπονητή. Ήταν πρεμιέρα, δεν πρέπει να γκρινιάζουμε από τώρα. Βέβαια, ο Άρης πρέπει να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι. Αλλά πολύ νωρίς για να κατηγορούμε τον προπονητή. Πρέπει να περιμένουμε. Πιστεύω ότι θα πάρουμε και την νίκη την Κυριακή, κάτι που πρέπει να συμβεί οπωσδήποτε, γιατί η Καλλονή είναι μια πολύ καλή ομάδα και θέλει πολύ προσοχή. Θεωρώ όμως ότι ο Άρης θα παρουσιαστεί καλός και θα κερδίσει».

 Για το ματς με την Καλλονή και το τι πρέπει να προσέξει ο Άρης σε αυτό το παιχνίδι, υπογράμμισε: «Καταρχήν, πρέπει ο κόσμος να είναι εκεί και να στηρίξει την ομάδα. Πρέπει να διορθωθεί πολύ αμυντική λειτουργία. Και να μη γίνονται και προσωπικά λάθη. Άλλο είναι να κάνει λάθος ο επιθετικός ή ο μέσος και άλλο ο αμυντικός. Το δεύτερο γκολ ήταν λάθος παίκτη. Γίνονται λάθη, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

 

Για τις μεταγραφές που έγιναν, σημείωσε: «Δεδομένων των αναλογιών, δε πιστεύω ότι μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο. Έχουν γίνει κινήσεις και θέλω να πιστεύω ότι θα τις δούμε στο γήπεδο σε πολύ καλύτερο επίπεδο».

 

Για το αν θεωρεί ότι η ήττα από τον Απόλλων ήταν μια απότομη προσγείωση, μετά τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν από τις κινήσεις της διοίκησης, είπε: «Δε νομίζω. Στον Άρη είμαστε προσγειωμένοι. Δεν υπάρχει ευφορία. Πρέπει να υπάρχει σκεπτικισμός και δουλειά παιχνίδι με παιχνίδι».

 

Για την παρουσία του Αγγελούδη στη Ριζούπολη, ανέφερε: «Είναι μια καλή μονάδα, αλλά το πώς και πότε θα παίξει είναι θέμα προπονητή. Ο προπονητής ξέρει πιο καλά από τον καθένα το πώς θα λειτουργεί ο κάθε παίκτης καλύτερα. Δε μπορούμε να [πούμε κάτι άλλο. Το θέμα είναι να κερδίσουμε την Κυριακή».

 

Για το πόσο θεωρεί ότι επηρεάζει η αργοπορία στην ενσωμάτωση κάποιων παικτών με την ομάδα, τόνισε: «Κάποιοι τραυματισμοί και καθυστερήσεις οδήγησαν στην αργοπορία. Αλλά ακόμη είναι νωρίς. Υπάρχει πολύς δρόμος. Η ομάδα πρέπει να τα δίνει όλα, αν και μετράει περισσότερο από όλα τα αποτέλεσμα».

 

Για το αν πιστεύει ότι ο Άρης θα πάει καλύτερα από πέρυσι, επεσήμανε: «Σε αυτό το θέμα είναι αισιόδοξος. Γιατί και τα οικονομικά προβλήματα μειώνονται και οι νεαροί παίκτες έχουν αποκτήσει εμπειρίες. Θα πρέπει το μυαλό των παικτών να βρίσκεται στο πώς θα πετύχουν μια καλή πορεία».

 

Για το αν θεωρεί ότι το πρωτάθλημα θα γίνει καλύτερο με 18 ομάδες, σημείωσε: «Όχι, γιατί και τα γήπεδα δεν είναι κατάλληλα για ποδόσφαιρο αλλά και γιατί μειώνεται η όποια ποιότητα υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με 14 ομάδες θα ήταν ακόμη καλύτερα, αρκεί να στηρίζονται οι ακαδημίες».

 

Μετά, έστειλε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: «Ο κόσμος να στηρίζει, όπως έχει συνηθίσει, την ομάδα και οι παίκτες να καταλάβουν που παίζουν. Γιατί άλλοι είναι ξένοι, άλλοι μικρότεροι κτλ. Ας μάθουν την ιστορία της ομάδας».

 

Για το αν θα βοηθήσει τους νεαρούς παίκτες της ομάδας το γεγονός ότι φέτος θα είναι πιο έμπειροι, είπε: «Όσο πιο έμπειρος είναι ένας παίκτης, τόσο το καλύτερο. Και μέσα από τις δυσκολίες μπορούν να βελτιώνονται. Πρέπει να αγωνίζονται πάντα για το καλύτερο και να ξεχνούν τα άσχημα αποτελέσματα».

To Top