Σταθάς: “Τα χρήματα που χρειάζεται η επόμενη μέρα, ο νόμος ‘Καλαφάτη’ και η προτιμότερη Β’ εθνική”!

Ο νομικός Ηλίας Σταθάς, ο οποίος συνυπέγραψε την πρόσφατη ανακοίνωση των τριών δικηγόρων για την υπόθεση του άρθρου 99, μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης. Ο Σταθάς νομικός αλλά και… δηλωμένος οπαδός της ομάδας παρότι διαμένει στον Πύργο Ηλείας, εξέφρασε τη δική του άποψη για το πώς πρέπει να κινηθεί ο Άρης στην επόμενη μέρα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Αναλύοντας αρχικά τους λόγους που μαζί με τους κ.κ. Αργυριάδη, Χριστοφορίδη, εξέδωσαν κοινή δήλωση-ανακοίνωση τη μέρα της απεργίας των ΜΜΕ υπογράμμισε: «Η απάντηση είναι πολύ απλή. Εμείς ως δικηγόροι, δεν μπήκαμε ποτέ στη διελκυστίνδα να σκεφτούμε τι θα πει ο κόσμος. Οφείλαμε να ξεκαθαρίσουμε με αλήθειες την όλη μας στάση, γιατί επί 2 χρόνια χρησιμοποιηθήκαμε από πολλούς, κι εμείς και οι απόψεις μας. Η δήλωση μας δεν είχε κανένα βαθύτερο σκοπό. Θέλαμε απλώς να μεταφέρουμε στον κόσμο την αλήθεια, για έναν Άρη, που είναι ένας πραγματικά άρρωστος οργανισμός εδώ και δύο χρόνια».

Στη συνέχεια, κλήθηκε να τοποθετηθεί επί της επόμενης ημέρας του συλλόγου τώρα που ο υποβιβασμός έχει επέλθει οριστικά και αμετάκλητα: «Δεν μπορώ να εκφράσω μια συγκεκριμένη θέση για την επόμενη μέρα. Κι αυτό διότι τίποτα στον Άρη δεν είναι ξεκάθαρο. Για παράδειγμα, η μια λύση που προτείνεται, είναι αυτή της εκκαθάρισης. Ποιον θα ορίσουμε εκκαθαριστή σε περίπτωση που η ομάδα πάει στη Γ’ Εθνική; Ποιος θα γίνει εν δυνάμει προφυλακιστέος σε έναν Άρη χωρίς επενδυτή;

Από την άλλη, υπάρχει η λύση της Β’ Εθνικής, με την ταυτόχρονη εκκαθάριση της εταιρείας, μέσω του άρθρου 106. Κοινή συνισταμένη όμως, είναι η παρουσία επενδυτή, ο οποίος θα μπορεί να δώσει τα χρήματα που απαιτούνται. Αυτό είναι το βασικό στον Άρη, αυτό λέμε όλοι κι αυτό λείπει. Λεφτά λείπουν από τον Άρη. Αυτή είναι η αφετηρία, χρειαζόμαστε λεφτά. Αν έχεις χρήματα, κινείσαι, αν όχι, αντιμετωπίζεις προβλήματα όπως αυτά στα οποία ο Άρης αδυνατεί να βρει λύσεις εδώ και χρόνια».

Σχετικά με το ενδεχόμενο της Γ Εθνικής, αλλά και την οποιαδήποτε προοπτική παρουσιάζεται μετά τον υποβιβασμό της ομάδας, σχολίασε: «Αν πάμε στη Γ’ Εθνική, θ’ αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία πρέπει να βάλουμε κάτω και να εξετάσουμε. Από την άλλη, στη Β΄ Εθνική, υπάρχει προοπτική να κάνουμε ένα «99» χωρίς δικαστική απόφαση. Είναι διαφορετικά να μείνουμε στη Β’ Εθνική από όλες τις απόψεις.

Προσωπικά, αλλά και όλους τους νομικούς που ανέλαβαν την υπόθεση και έτρεξαν για τον Άρη, δεν μας ενδιαφέρει καθόλου ποιος θα είναι «επάνω» την επόμενη μέρα. Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν όλοι αυτοί που πονάνε την ομάδα, αλλά θέλουν ν? αναλάβουν θέσεις από δω και στο εξής, είναι πως θα πρέπει να απολογηθούν σε έναν ολόκληρο λαό».

Κάνοντας ένα πιο συγκεκριμένο σχόλιο για την επόμενη μέρα, ο Ηλίας Σταθάς επεσήμανε: «Όποιος θέλει ν’ αναλάβει, ας σταματήσει να παίζει το σπασμένο τηλέφωνο. Στον Άρη, συνηθίζουμε να μην βρίσκουμε ποτέ λύσεις ή να κάνουμε πως δεν μας αρέσει κάποια, αν αυτή προέρχεται ή εκφράζεται από ανθρώπους που δεν «γουστάρουμε». Δυστυχώς, συνηθίζουμε να κοιτάμε την πάρτη μας, όχι τον Άρη. Ας βγουν μπροστά οι επιφανείς. Μπορούμε με βάση τους πιστωτές, με τους οποίους έχουμε διαπραγματευτεί, να είμαστε βιώσιμοι με ένα συγκεκριμένο ποσό. Έχει πολύ μεγάλη επικοινωνιακή και ιστορική σημασία, να μην πάμε στη Γ’ Εθνική. Ο Άρης δεν έχει Μελισσανίδη από πίσω να τρέχει όλα τα ζητήματα, πρέπει να κοιτάξουμε και την προοπτική του συλλόγου».

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ο “νόμος Καλαφάτη” για τον Άρη, προκειμένου να «δελεαστεί» ο οποιοσδήποτε επενδυτής, υπογράμμισε: «Είναι κι αυτό μια λύση, αλλά το θέμα στον Άρη, είναι ποιος θα προτείνει τι και πως θα το υποδεχθεί ο κόσμος. Θεωρώ πως η μόνη λύση, είναι να μπορέσουμε να μαζευτούμε και να συζητήσουμε. Διαφορετικά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Ούτε με την υποψία παντογνωσίας του Σκόρδα, ούτε με την αναμονή του Στεφανίδη για μια θετική εξέλιξη, ούτε από τις συνεχόμενες ζυμώσεις των επιφανών. Έτσι, δεν προκύπτει μέλλον.

Η λύση είναι, όσοι πονάμε τον Άρη, να μαζευτούμε και να δούμε τι θα κάνουμε. Διαφορετικά, του χρόνου θα πηγαίνουμε στα καφενεία και θα ψάχνουμε συνδρομητικό κανάλι να μας δείξει. Η ίδια μας η συμπεριφορά, μειώνει το brand name του Άρη Θεσσαλονίκης. Η δική μας συμπεριφορά, ως νομικών της υπόθεσης, ήταν και είναι να μεγαλώσει ο Άρης, όχι να επιστρέψει εκεί που βρισκόταν στο παρελθόν».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του και κληθείς να σχολιάσει και τις παθογένειες στο οπαδικό κίνημα, όπου ανήκει και ο ίδιος, εδώ και πολλά χρόνια, ανέφερε: «Ο Super 3 είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που βρίσκεται σε συνεχή προσπάθεια να διατηρηθεί υγιής. Μιλάει και τοποθετείται μέσω των εκπομπών του και μέσω της εφημερίδας του. Το κακό είναι πως στον Άρη, υπάρχουν πολλά στόματα, που επηρεάζουν ανθρώπους. Προσωπικά, μου αρέσει να συνδράμω και να είναι δίπλα στην αγαπημένη μου ομάδα. Πρέπει όμως να θυμόμαστε πως το αλάθητο του Πάπα, δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Για μένα, είναι πολύ απλά τα πράγματα. Πέρα από οποιοδήποτε όνομα, ο Άρης αυτή τη στιγμή χρειάζεται χρήματα. Πρέπει να βρούμε τους τρόπους να τα φέρουμε. Δυστυχώς, αντιμετωπίζουμε στον σύλλογο τις συνέπειες της διαχείρισης επί 10 χρόνια, με πολύ τρανταχτά αρνητικότατα παραδείγματα. Προσωπικά, δεν μπορώ να προτείνω λύση, δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία του σπασμένου τηλεφώνου.

Εγώ δεν ανησυχώ και την άποψή μου θα την πω με ειλικρίνεια, δεν έχω να κρύψω τίποτα. Είμαι φίλαθλος-οπαδός του Άρη, τα συμφέροντα μου είναι στην Ηλεία, οπότε δεν φοβάμαι τίποτα. Προτείνω λοιπόν για να ολοκληρώσω ότι αφού υπάρχουν διάφορες σκέψεις, ας μαζευτούμε κι ας βάλουμε στην άκρη τα μίση και τα πάθη μας. Αλλιώς, ο κόσμος του Άρη έπειτα θα δικαιούται να λέει πως μιλούσε ο ένας και ο άλλος, και στο τέλος θα μας πούνε και λαμόγια, επειδή τους καταστρέψαμε την αγάπη».

To Top