Σταθερή η κατάσταση του αστυνομικού από τα επεισόδια στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Σταθερή παραμένει η κατάσταση του άτυχου αστυνομικού, που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο του Ολυμπιακού από οπαδούς των Πειραιωτών.

Η κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού παραμένει σταθερή και σύμφωνα με τους γιατρούς θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασής του τις επόμενες ώρες, για να δουν πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός του μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε τα ξημερώματα.

Η επέμβαση διήρκεσε αρκετές ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, με τους γιατρούς να βγάζουν αρκετά θραύσματα από το πόδι του, με τα επόμενα δύο 24ωρα να είναι πολύ κρίσιμα.

Στο νοσοκομείο μετέβησαν τόσο ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσο και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.

Λίγο πριν τις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής το Γενικό Κρατικό Νικαίας εξέδωσε και ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.

Το ιατρικό ανακοινωθέν:

«Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Εγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαριά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.»

To Top