Στατιστικά επιτεύγματα κορυφής για τους Σιδηροηλία, Κουρτίδη και διακρίσεις για τους Έφηβους του Άρη

Σημαντικές ατομικές διακρίσεις πέτυχαν οι Έφηβοι του Άρη, που κατέκτησαν την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, με πρωτεργάτες τους Βαλάντη Κουρτίδη και Γιάννη Σιδηροηλία.

Αναφέρει αναλυτικά το τμήμα ακαδημιών του Άρη: «Η Εφηβική μας ομάδα όπως έγινε γνωστό κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ελευθερούπολη. Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό, είναι οι ατομικές διακρίσεις των αθλητών μας σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, κάτι που δείχνει πολλά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Σιδηροηλίας πρώτευσε στην κατηγορία της Απόδοσης ( Ranking) (140) με δεύτερο επίσης τον αθλητή μας Βαλάντη Κουρτίδη (105). Οι δύο παίκτες μας σκόραραν και τους περισσότερους πόντους του τουρνουά (99 ο Βαλάντης και 98 ο Γιάννης), ενώ ήταν πρώτοι και στα εύστοχα δίποντα (29 ο Γιάννης και 28 ο Βαλάντης). Ο Γιάννης κέρδισε τα περισσότερα ριμπάουντ από κάθε άλλον παίκτη (50) (πρώτος και στα αμυντικά με 42) ενώ ο Βαλάντης ήταν δεύτερος στα επιθετικά ριμπάουντ (14).

Ο βασικός μας πλέιμεκερ Κώστας Βλάσιος ανακηρύχθηκε δεύτερος στις ασίστ που μοίρασε (31), ενώ ο μικρότερος Όμηρος Νετζήπογλου (γεννημένος το 2002 με δικαίωμα να αγωνιστεί και του χρόνου στην εφηβική ομάδα) βγήκε τέταρτος στα κοψίματα (6) και τρίτος στα κλεψίματα (12) με πρώτο κι εκεί τον Γιάννη Σιδηροηλία (13).

Οι ατομικές αυτές διακρίσεις όμως δεν θα είχαν επιτευχθεί αν όλοι μαζί οι αθλητές μας δεν έβαζαν την ομάδα πάνω από το εγώ, κάτι που διαπιστώθηκε από όλους όσους παρακολούθησαν το τουρνουά και αναγνώρισαν την σπουδαία προσπάθεια των παιδιών και το καλό μπάσκετ που έπαιξαν».
Ο αρχηγός της εφηβικής ομάδας του Άρη και πρώτος ριμπάουντερ του τουρνουά, Γιάννης Σιδηροηλίας


Πρώτος σκόρερ του τουρνουά και μέλος της καλύτερης πεντάδας ο Βαλάντης Κουρτίδης

To Top