Στα άκρα Άρης-Σηφάκης, 28 Μαΐου η προσφυγή

 

Τις τελευταίες 48 ώρες, το θέμα της προσφυγής του Μιχάλη Σηφάκη αποτελεί ένα από τα κεντρικά σημεία συζήτησης εντός της κιτρινόμαυρης οικογένειας. Ο Κρητικός Μιχάλης Σηφάκης επέλεξε τον δρόμο της (δεύτερης) προσφυγής για να βάλει… έναν απότομο και βίαιο τέλος στη σχέση του με τον Άρη. ΟΙ σχέσεις των δυο πλευρών έχουν οδηγηθεί στα άκρα και τίποτε δεν δείχνει ότι μπορεί να υπάρξει προσέγγιση, ειδικά μετά (και) τις δηλώσεις που έγιναν από τις δυο πλευρές!

Όπως είναι γνωστό, ο Σηφάκης με μια προσφυγή… ρεκόρ, ζητάει σχεδόν 1.000.000 ευρώ (!) από τον Άρη, ποσό που εφόσον επιδικαστεί θα αποτελέσει, ίσως, την ταφόπλακα του συλλόγου!

Το τελευταία 24ωρο σημειώθηκε ένα μπαράζ δηλώσεων και κατηγοριών από τις δυο πλευρές. Επίσημα και ανεπίσημα. Ένα είναι σίγουρο. Ότι ο Άρης έχει στο λαιμό του ασφυκτικά μια τεράστια θηλιά.

Η εκδίκαση της προσφυγής θα γίνει στις 28 Μαΐου. Ο Σηφάκης ζητάει 988.00 ευρώ (188.000 ευρώ από τα δεδουλευμένα και 800.000 ευρώ εξαιτίας του όρου της «προστατευόμενης περιόδου»). Σημείο επαφής δεν υπάρχει. Οι δηλώσεις των τελευταίων ωρών έχουν φέρει και τις δυο μεριές στα χαρακώματα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Άρης χρωστάει δεδουλευμένα στον Σηφάκη 188.000 ευρώ και προσπάθησε να διακανονίσει την οφειλή του προς τον παίκτη με εκχώρηση δόσεων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο έως και τον Σεπτέμβριο.

Ο Σηφάκης αρνήθηκε αυτόν τον διακανονισμό και βάσει ενός κανονισμού, της προστατευμένης περιόδου (για αθλητές έως 28 ετών) ζήτησε 400.000 ευρώ, τα οποία μετά από διαπραγματεύσεις η απαίτησή του έγινε 300.000 ευρώ. Ο Άρης επέμεινε στα 200.000 ευρώ. Η αποζημίωση για την προστατευμένη περίοδο είναι 800.000 ευρώ όπως αναγράφεται στο συμβόλαιό του και ο Σηφάκης στην προσφυγή που κατέθεσε ζητάει 800.000 ευρώ συν τα οφειλόμενα 188.000 ευρώ, δηλαδή κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ!

Σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία της ΠΑΕ ο Σηφάκης δεν δικαιούται να ζητάει χρήματα για προστατευμένη περίοδο, γιατί το συμβόλαιό του λήγει στις 30 Ιουνίου και έχει μπροστά του μεταγραφική περίοδο. Οι δυο πλευρές έδωσαν «ραντεβού» τα στα δικαστήρια!

To Top