ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα άκρα ο Κοντονής με ΕΠΟ

Η απόφαση της ΕΠΟ να μην προχωρήσει σε εκλογή τακτικών δικαστών για το Διαιτητικό Δικαστήριο,όπως οφείλει να κάνει βάσει το νέου νόμου, δεν έχει περάσει φυσικά απαρατήρητη από τον Σταύρο Κοντονή, που είναι διατεθειμένος να τραβήξει το σκοινί στα άκρα και να επιβάλλει τη νομιμότητα με κάθε κόστος.

Θυμίζουμε ότι με βάση τον νέο αθλητικό νόμο ανασυγκροτούνται τα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, αποτελούμενα εφεξής από τακτικούς δικαστές τουλάχιστον με βαθμό Πρωτοδίκη στα πρωτοβάθμια όργανα και Προέδρου Πρωτοδικών στα δευτεροβάθμια όργανα.

Και ενώ η ΕΠΟ θα εκλέξει τακτικούς δικαστές στα δικαστικά και δικαιοδοτικά της όργανα στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών στις 28 Αυγούστου, δεν προτίθεται να κάνει το ίδιο και για το Διαιτητικό Δικαστήριο!

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του sport-fm.gr στη συνάντηση που θα έχει ο Σταύρος Κοντονής, την Τρίτη, με τους παράγοντες των ομάδων που εκπροσωπούν την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σκοπεύει να τους κάνει ξεκάθαρο ότι δεν θα κάνει πίσω και ότι πρέπει να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους, αφού έχουν έννομο συμφέρον.

«Πληροφορούμαι ότι η ΕΠΟ σκοπεύει να παρανομήσει. Εάν συμβεί αυτό, θα πάω το θέμα στα άκρα. Εσείς έχετε έννομο συμφέρον και θα πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα και δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσω. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Οπότε ακόμα και αν τεθεί θέμα αποβολής των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τότε να ξέρετε ότι δεν θα ευθύνομαι εγώ αλλά η ΕΠΟ. Και δεν θα κάνω πίσω», θα είναι σε γενικές γραμμές το μήνυμα που σκοπεύει να περάσει ο κ. Κοντονής, σύμφωνα με τις πληροφορίες του sport-fm.gr.

Στην κρίσιμη συνάντηση θα δώσουν το παρών ο Γιάννης Βρέντζος από τον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Αλαφούζος από τον Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Μποροβήλος από τον Αστέρα Τρίπολης, ο Γιώργος Σπανός από τον Ατρόμητο και το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΚ Δημοκράτης Παπαδόπουλος.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είναι έτοιμος να τραβήξει το θέμα στα άκρα και δεν σκοπεύει να κάνει πίσω ακόμα και αν η ΕΠΟ προσφύγει στην UEFA με την πρόφαση του αυτοδιοίκητου, κάτι που θα έβαζε σε κίνδυνο τη συμμετοχή των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Γι αυτό και η τοποθέτηση του στην συνάντηση της Τρίτης θα είναι τέτοια ώστε όλοι να αντιληφθούν πως οφείλουν να πιέσουν στην κατεύθυνση της τήρησης του νόμου και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν επίσης το θέμα με τις κάμερες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που έχουν τεθεί από την πολιτεία ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή αγώνων.

To Top