Στα ημιτελικά της Μαδρίτης ο Τσιτσιπάς, “καθάρισε” και τον Ζβέρεφ και περιμένει Ναδάλ!

Ο ασταμάτητος Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε στα τρία σετ τον «αντίζηλό» του Σάσα Ζβέρεφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Mutua Madrid Open!

Ο νεαρός Έλληνας (Νο.9) λύγισε τον 22χρονο Γερμανό (Νο.4) με 7-5, 3-6, 6-2 και περιμένει στην τετράδα του χωμάτινου Masters έναν εκ των Ράφα Ναδάλ, Σταν Βαβρίνκα. Θα έχει, άραγε, την ευκαιρία να πάρει ρεβάνς κόντρα στον αριστερόχειρα Ισπανό, που τον έχει «πληγώσει» τρεις φορές;

Ο Στέφανος πλέον τρέχει ένα σερί 7-0 στο χώμα, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο στο Εστορίλ, ενώ έφτασε συνολικά τις 26 νίκες φέτος στο tour, που τον φέρνουν μόνο πρώτο στη σχετική λίστα! Μετράει φέτος πέντε προκρίσεις σε ημιτελικά, δείγμα της σταθερότητάς του.

Μια απίστευτη σεζόν για τον 20χρονο τενίστα, που σίγουρα έχει να δώσει ακόμα περισσότερα…

Είναι ο δεύτερος ημιτελικός Masters της καριέρας του και σημειώστε ότι απόψε απέκλεισε τον κάτοχο του τίτλου!

Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και ο Στέφανος μπήκε δυναμικά στο ματς, έχοντας τρία μπρέικ πόιντ που πέρασαν, όμως, ανεκμετάλλευτα.

Ο Τσιτσιπάς πίεσε το σερβίς του Ζβέρεφ και στο 1-1, ωστόσο ο Σάσα σιγά σιγά έβαζε το πόδι στο γκάζι και ακολούθησε ισορροπία μέχρι το 5-5.

Εκεί ο Στεφ έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του και «έγραψε» το 1-0, έχοντας πάρει 13 από τους 17 τελευταίους πόντους του σετ!

Το δεύτερο σετ ήταν εξίσου ισορροπημένο, αλλά όταν ο Ζβέρεφ προηγήθηκε 3-4 με έναν απίθανο τρόπο, πήρε ώθηση και χωρίς να χάσει πόντο στη συνέχεια έφερ το ματς στα ίσα.

Ο Στέφανος… ανησύχησε στο τρίτο σετ με τα τρία μπρέικ πόιντ του Γερμανού στο 1-1, όμως από τη στιγμή που γλίτωσε… άρχισε το πάρτι. Πήρε 5/6 γκέιμ και έφτασε στην τεράστια νίκη μετά από συνολική προσπάθεια διάρκειας 2 ωρών και 10 λεπτών.

Έχει τώρα δύο νίκες σε τρεις αγώνες με τον Ζβέρεφ, που λόγω της απώλειας βαθμών θα πέσει στο Νο.5 του κόσμου.

Ήταν η δεύτερη φετινή νίκη του Στέφανου σε βάρος μέλους του Top 10 (η πρώτη ήταν επί του Φέντερερ στην Αυστραλία) και έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του. Δύο βήματα μένουν ακόμα…

Αυτά τα δύο βήματα, βέβαια, μπορεί να… περιλαμβάνουν Ναδάλ και Τζόκοβιτς. Υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση;

Να τονίσουμε ότι μετά από λίγα λεπτά ξεκούρασης, ο Στέφανος θα ξαναμπεί στο court για να αγωνιστεί και στον ημιτελικό του διπλό. Μαζί με τον Ουέσλι Κούλχοφ, θα αντιμετωπίσει τους Ζουλιέν Ροζέρ/Ορία Τεκάου!

To Top