Στα ημιτελικά του Indian Wells η Σάκκαρη με μεγάλη ανατροπή

Η Μαρία Σάκκαρη επιβεβαίωσε την εξαιρετική της κατάσταση και επικρατώντας με 2-1 σετ της Έμα Ναβάρο (Νο. 23) πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Indian Wells. Ένα τουρνουά που της ταιριάζει γάντι, αφού φτάνει στις “4” για τρίτη διαδοχική σεζόν.

Η επικράτηση της Σάκκαρη μάλιστα αποκτάει μεγαλύτερη αξία, δεδομένου ότι ήρθε με ανατροπή. Η Ναβάρο κατέκτησε το πρώτο σετ με 7-5, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε πρώτη break στο 7ο game του αγώνα. Η Αμερικανίδα το πήρε πίσω στο αμέσως επόμενο game και στο 6-5 έσπασε για δεύτερη φορά το σερβίς της Μαρίας.

Το δεύτερο σετ ήταν εντελώς διαφορετική υπόθεση, αφού η Σάκκαρη προηγήθηκε με 3-0, κάνοντας δύο breaks στα πρώτα δύο σερβίς games της Ναβάρο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε τελικά εύκολα στην ισοφάριση με 6-2 και ξεκίνησε εντυπωσιακά και στο τρίτο σετ, κάνοντας νέο break στο πρώτο σερβίς game της αντιπάλου της.

Η Ναβάρο έφερε τα πράγματα σε ισορροπία απαντώντας με δικό της break για το 2-2, όμως η Σάκκαρη έδειξε μεγαλύτερες αντοχές και στο 4-4 έφτασε στο πέμπτο και καθοριστικό break. Αμέσως μετά σέρβιρε για το ματς κι έκανε το 2-1, κερδίζοντας το τρίτο σετ με 6-4.

Επόμενη πρόκληση για τη Μαρία στα ημιτελικά, μία άλλη Αμερικανίδα, η Κόκο Γκοφ (Νο. 3), η οποία στις “8” κέρδισε εύκολα με 6-4, 6-3 τη Γιούε Γιουάν (Νο. 49). Σημειώνεται ότι η Σάκκαρη θα παίξει για 10η φορά στην καριέρα της σε ημιτελικό ενός τουρνουά WTA 1000.

«Αυτός ήταν ο δυσκολότερος αγώνας που έδωσα τον τελευταίο καιρό. Η Έμμα είναι μια απίθανη παίκτρια και μια πολύ καλή κοπέλα. Είχα τη δυνατότητα να τη γνωρίσω καλύτερα τις τελευταίες μέρες. Παίζει εκπληκτικά και είναι μια τεράστια νίκη για μένα, είμαι πολύ χαρούμενη που βρήκα τρόπο να κερδίσω αυτόν τον αγώνα σήμερα», δήλωσε η Σάκκαρη στις δηλώσεις που έκανε από το court.

To Top