ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα 10.000.000 δολάρια η δωροδοκία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010!

Η FIFA ζητάει 10 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για την εξαγορά ψήφων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Δεκάδες εκατομμύρια συνολικά οι αποζημιώσεις που διεκδικεί από τους κατηγορούμενους για τα σκάνδαλα στους κόλπους της.

Για πρώτη φορά η FIFA παραδέχεται ουσιαστικά με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι υπήρξε δωροδοκία ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 στη Νότιο Αφρική.

Παράλληλα η FIFA διεκδικεί και ένα ποσό της τάξεως του 1 εκατομμυρίου δολαρίων που φέρεται να δόθηκε για εξαγορά ψήφων από το Μαρόκο στη διεκδίκηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998.

Και για τις δύο δωροδοκίες, τόσο γι’ αυτήν του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 όσο και για αυτήν του 2010, οι κατηγορίες βαραίνουν τον πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος αποτελεί και έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους για τα σκάνδαλα της FIFA.

Στην Έκθεση 22 σελίδων που παρουσίασε η FIFA, διεκδικούνται δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από τους κατηγορούμενους για τα σκάνδαλα ως αποζημίωση. Η FIFA ισχυρίζεται πως έπεσε θύμα από διεφθαρμένα φυσικά πρόσωπα 41 αξιωματούχων της καθώς και από άλλους ιθύνοντες του ποδοσφαίρου.

Εκτός από το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων που διεκδικείται για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότιο Αφρική, η FIFA ζητάει επίσης αποζημιώσεις 28,2 εκατομμυρίων δολαρίων για έξοδα διεφθαρμένων αξιωματούχων όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και άλλες αποζημιώσεις από ενέργειες που έπληξαν το κύρος της Ομοσπονδίας.

To Top