Στεφανίδης: “Το άρθρο 99 κλειδί για τον επενδυτή! Ο δρόμος είναι πια ανοιχτός…”

O πρόεδρος της Κ.Μ.Α., Παναγιώτης Στεφανίδης μίλησε για την Γ.Σ. των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 5/7, τόνισε πως θα αποφασιστεί το ποσό της Α.Μ.Κ., το οποίο πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερο των 7 εκ. ευρώ και σε συγκεκριμένο μέγεθος.

Αναλυτικά, δήλωσε στον “Αρένα” τα παρακάτω:

Αρχικά, είπε: “Θα γίνει Γ. Σ. των μετόχων. στις 5/7, όπου θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα και θα αποφασίσουμε και για την Α.Μ.Κ. και το ύψος της. Την πρώτη φορά δεν είχε περάσει από το Υπουργείο η κήρυξη και η διαδικασία γιατί ήταν ελλειπής, εμείς πρέπει να την κάνουμε από την αρχή και πάλι.

Για την Α.Μ.Κ., το ύψος της αλλά και το γεγονός πως θα είναι ανοικτή για τους πάντες: “Η Α.Μ.Κ. θα είναι πάνω από 7 εκ. ευρώ. Θα μετοχοποιήσουμε και εμείς ό,τι ποσά έχουμε στις καρτέλες μας, θα μετοχοποιήσει και ο Ερασιτέχνης κάποιο μέρος από το 10% που του ανήκει. Το ποσό της Α.Μ.Κ. θα κριθεί από το ποσοστό που θα μετοχοποιήσουμε όλοι οι φορείς μαζί και αυτό που θα απομένει, θα πρέπει να είναι 51%, ώστε αν έρθει ο επενδυτής, να μπορεί να πάρει το 51% και να έχει την πλειοψηφία.

Επειδή αφουγκράζομαι τον κόσμο, καταλαβαίνω πως θέλει να έρθει ένας επενδυτής. Γι’ αυτό, όποιος έρθει και βάλει τα λεφτά που απαιτούνται για να αποκτήσει το 51%, θα αποκτήσει κατευθείαν τον Άρη! Ο έλεγχος θα γίνει μόνο από την Ε.Ε.Α. Είμαι και εγώ πολύ επιφυλακτικός ως προς αυτό, αλλά επειδή αντιλαμβάνομαι πως ο κόσμος θέλει επενδυτή, θα έχουμε ανοιχτή για οποιονδήποτε την Α.Μ.Κ. Κι ο Κόκκαλης ή ο Σαββίδης ή οποιοσδήποτε άλλος κι αν έρθει και καταθέσει τα χρήματα που προαπαιτούνται, αποκτά τον Άρη! Εγώ δεν είμαι απολύτως σύμφωνος με αυτό, έχω τις επιφυλάξεις μου, αλλά θα το συζητήσουμε και στη Γ.Σ.”.

Για το αν υπάρχει επενδυτής που θα έρθει άμεσα στον Άρη: “Εγώ πιστεύω πως αν υπήρχε επενδυτής, θα είχε εμφανιστεί ήδη… Δεν μέμφομαι εναντίον κάποιου, αλλά πιστεύω πως μετά το άρθρο 99 θα έρθει ο επενδυτής. Και μάλιστα πιστεύω πως θα έρθουν πολλοί. Ο Άρης είναι μία ομάδα, που τα 7 εκ. Που θα βάλει ένας επενδυτής, είναι ένα πολύ μικρό ποσό, σε σχέση με αυτά που μπορεί να εισπράξει. Είναι μες στα κορυφαία κλαμπ της Ελλάδας, μπορεί εύκολα να παίξει στην Ευρώπη και σε ομίλους, έχει έναν κόσμο που ακολουθεί πιστά παντού. Θα έχει πολλά παραπάνω ανταποδοτικά κέρδη”.

Για το αν έχει στα χέρια του το πόρισμα της διοίκησης του  κ. Γρανούζη: “Ναι, έχουμε στα χέρια μας το πόρισμα για τη διοίκηση Γρανούζη. Δεν το έχω δει, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάτι τρομερό. Θα το κοιτάξουμε όμως”.

Για την πορεία της διοίκησης του κ. Ηλιάδη: “Η διοίκηση του κ. Ηλιάδη, νομίζω τα πάει καλά ως τώρα. Καθημερινώς έχουμε επικοινωνία, κάθε βράδυ μιλάμε και μου αναλύει κάθε τι που έγινε κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Για το αν συμφωνεί με την πρόσληψη του Χατζηνικολάου αλλά και τη συνομιλία του με τον Σούλη Παπαδόπουλο: “Δε θέλω να κρίνω και δεν είναι η θέση μου αυτή, την επιλογή του νέου προπονητή. Ελπίζω να κάνει ό,τι καλύτερο γίνεται. Εγώ συνομίλησα με τον Σούλη Παπαδόπουλο για να τον ευχαριστήσω για την προσπάθεια που κατέβαλλε για τη σωτηρία της ομάδας. Επεδίωξα, τον βρήκα μόνος μου και τον έδωσα μπράβο, είχα την υποχρέωση να το κάνω”.

To Top