Στην Α2 το Λαύριο, η ΕΟΚ δεν αναγνωρίζει την επικύρωση της βαθμολογίας της Basket League

Με επιστολή της στον ΕΣΑΚΕ η ΕΟΚ γνωστοποίησε ότι δεν αναγνωρίζει την επικύρωση της βαθμολογίας της Basket League και την παραμονή του Λαυρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι θα τοποθετήσει τον σύλλογο στην Α2.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Στις 9 Ιουλίου το Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ επικύρωσε την βαθμολογία της Basket League, ενώ οι ομάδες ψήφισαν την παραμονή του Λαυρίου. Και αν στον ΕΣΑΚΕ περίμεναν ότι αυτό αρκούσε, η ΕΟΚ φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί αυτή την απόφαση.

Η Ελληνική Ομοσπονδία γνωστοποίησε μέσω επιστολής που έστειλε στον ΕΣΑΚΕ ότι δεν δέχεται αυτή την απόφαση, ξεκαθαρίζοντας ότι θα τοποθετήσει το Λαύριο στην Α2 την σεζόν 2019/20.

Αυτό βέβαια είναι και το λογικό, αφού στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, στο άρθρο 5, προβλέπει σαφώς ότι υποβιβάζονται τόσο η ομάδα που δεν κατέβηκε σε αγώνα των playoffs (Ολυμπιακός) όσο κι οι ομάδες που κατέλαβαν τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο ( στην προκειμένη περίπτωση το Λαύριο & ο Κολοσσός Ρόδου).

Το γεγονός αυτό πιθανότατα εξηγεί και γιατί πλέον στο σάιτ της ΕΟΚ δεν υπάρχει η προκήρυξη για τις ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α2 για την σεζόν 2019/20, αφού σε αυτήν δεν είχε συμπεριληφθεί το Λαύριο, το οποίο λογικά θα συμπεριληφθεί στην επόμενη.

To Top