Στην Γενεύη ο Γεραπετρίτης, δεν προχωράει η λύση διοικούσας επιτροπής

Η ελληνική κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς τις επαφές της με UEFA-FIFA για το μνημόνιο που θέλει να εφαρμόσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση συναντήθηκε χθες με στελέχη της UEFA και τον πρόεδρο Αλεξάντερ Τσεφέριν (θα ταξιδέψει άμεσα στην Ελλάδα), ενώ σήμερα είχε κρίσιμες συσκέψεις με ανθρώπους της FIFA. Ραντεβού με τον πρόεδρο Τζάνι Ινφαντίνο πάντως δεν πραγματοποιήθηκε καθώς ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας απουσιάζει για επαγγελματικό ταξίδι στην Πολωνία. Ωστόσο, έγινε μια πρώτη ενημέρωση στα στελέχη της FIFA για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο τραπέζι έπεσαν τα επίμαχα ζητήματα της χειραγώγησης αγώνων και της βίας, με την ελληνική κυβέρνηση να ζητά τεχνική βοήθεια για την αντιμετώπιση τους με ένα νέα ποδοσφαιρικό μνημόνιο που θα σημάνει επανεκκίνηση στον χώρο.

Ποδοσφαιρικό μνημόνιο με όλο το μείγμα αλλαγών

Ο κ. Γεραπετρίτης επιστρέφει το απόγευμα στην Ελλάδα και θα χρειαστεί να επιστρέψει ξανά στην Ζυρίχη, για να συναντήσει τον Τζάνι Ινφαντίνο. Εκεί θα αναλυθεί εκ νέου η κατάσταση και το αίτημα της χώρας μας, καθώς και θα προσκληθεί επίσημα ο πρόεδρος της FIFA στην Ελλάδα για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πάντως, ημερομηνίες ακόμη δεν έχουν καθοριστεί, καθώς ο πρωθυπουργός θα απουσιάζει στις 20 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθάρισε σε κάθε τόνο, σε UEFA-FIFA, ότι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο απροχώρητο και η τοξικότητα πλησιάζει επικίνδυνα στο να γίνει ανεξέλεγκτη. Και αυτό θα γίνει ακόμη πιο σαφές στο επόμενο ταξίδι του υπουργού Επικρατείας και στην συνάντηση με τον ίδιο τον κ.Ινφαντίνο. Με την UEFA πάντως υπάρχει μια πρώτη συμφωνία για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ποδόσφαιρο.

Στόχος είναι βεβαίως το ποδοσφαιρικό μνημόνιο να έχει το νέο μείγμα των αλλαγών που απαιτούνται για την επανεκκίνηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτά να γίνουν με σύννομο τρόπο, σε συνεργασία με την ΕΠΟ και με οργάνωση στο νομικό πλαίσιο. Ώστε να γίνει απόλυτα ξεκάθαρο ότι από εδώ και πέρα θα υπάρχουν όρια και κυρώσεις για κάθε περίπτωση. Και σε αυτό ο συμβουλευτικός ρόλος UEFA-FIFA με όλες τις παρεμβατικές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, θα είναι καθοριστικός.

Μάλιστα, εκτιμάται από κυβερνητικά στελέχη ως πολύ θετικό γεγονός η χθεσινή πρώτη επίσημη αντίδραση του Τζάνι Ινφαντίνο με τη δήλωση στήριξης στην συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση.

Συναντήσεις και με άλλους εκτός του Νικολαΐδη

Το περασμένο Σάββατο βγήκε στη δημοσιότητα η συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Ντέμη Νικολαΐδη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Οπως τονίζεται η (δεύτερη) συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, είχε ενημερωτικό-συμβουλευτικό ρόλο για το ποδόσφαιρο. Αντίστοιχες επαφές έχουν γίνει και με άλλα ποδοσφαιρικά στελέχη, ενώ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής πρόθεση για να μπει επικεφαλής σε Επιτροπή για το ποδόσφαιρο. Κάτι που σημαίνει ότι «χαμηλώνουν» αρκετά οι τόνοι για το όνομα του Νικολαΐδη και την επόμενη μέρα.

Δεν προχωρά η σκέψη για Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

Επίσης, δεν προκύπτει από πλευράς κυβερνητικών προθέσεων η τοποθέτηση Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής στο ποδόσφαιρο, διότι εκτιμήθηκε ότι και το 2016 που συνέβη κάτι αντίστοιχο δεν υπήρχε αποτέλεσμα και δεν προέκυψε όφελος από την παρουσία της στα μέρη μας. Έτσι, όλα δείχνουν ότι σε συνεργασία με UEFA-FIFA μέσω της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (δύσκολα να παρακαμφθεί ως εκπρόσωπος UEFA-FIFA στην Ελλάδα) θα γίνει η οποιαδήποτε προσπάθεια επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το πλαίσιο και ο τρόπος θα αποφασιστεί με τον κ.Ινφαντίνο στην συνάντηση με τον κ. Γεραπετρίτη και πολύ περισσότερο σε αυτή με τον Κυριάκου Μητσοτάκη εντός Φεβρουαρίου. Να θυμίσουμε ότι χθες προέκυψαν αντιδράσεις από πλευράς ΕΠΟ και των Ενώσεων που τη συνθέτουν, καθώς βρισκόμαστε και σε χρονιά εκλογών το προσεχές καλοκαίρι.

Πηγή: iefimerida.gr

To Top