Στην Γιουνάιτεντ ο πρώτος τίτλος της χρονιάς

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέληξε ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, με τους “κόκκινους διαβόλους” να γίνονται η πρώτη ομάδα που φτάνει τις 20 κατακτήσεις στον θεσμό.

Μπορεί να μην εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, όμως, οι πρωταθλητές Αγγλίας προσέθεσαν στο ενεργητικό τους ένα ακόμη τρόπαιο χωρίς να συναντήσουν μεγάλη αντίσταση.

Μόλις στο 6ο λεπτό ο Ρόμπιν φαν Πέρσι, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Από τη σέντρα του Εβρά η μπάλα πήγε ακριβώς εκεί που την ήθελε ο Ολλανδός, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να τη στείλει στη γωνία του Κάρσον όντας αμαρκάριστος.

Το συγκεκριμένο γκολ έκανε τη Γουίγκαν να αναπροσαρμόσει τα πλάνα της, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μία καλή στιγμή είχε επί της ουσίας ως το τέλος του ημιχρόνου η Γιουνάιτεντ, η οποία στα τελευταία λεπτά πιέστηκε αρκετά. Ωστόσο, οι “λάτικτς” δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια με το εις βάρος τους 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ είχε και πάλι τον έλεγχο της αναμέτρησης αλλά χωρίς να φτάνει σε τελικές προσπάθειες. Ωστόσο, η κλάση του Φαν Πέρσι ήταν αρκετή για να κλειδώσει το Community Shield. Ο Ολλανδός πήρε την μπάλα στην περιοχή στο 59′, σημάδεψε εστία και την έστειλε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Στη συνέχεια ο αγώνας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε διάθεση για να αλλάξει τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί. Το μόνο που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο Γουίλφριντ Ζαχά ήταν πολύ θετικός στο ντεμπούτο του και ότι τραυματίστηκε ο Ράφαελ, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ: Κάρσον, Μπόις, Περτς, Κλρέινλι, Μπαρνέτ, Γουάτσον (71′ Εσπινόσα), ΜακΆρθουρ (60′ ΜακΚαν), ΜακΚάρθι (86′ Ντίκο), ΜακΚλιν (60’ΜακΜάναμαν), Μαλόνεϊ (71′ Γκόμες), Χολτ (60′ Φορτουνέ)

ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Ράφαελ (16′ Σμόλινγκ), Τζόουνς, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Κλέβερλι, Γκιγκς (67′ Άντερσον), Ζαχά (60′ Βαλέντσια), Γουέλμπεκ (84′ Καγκάουα), Φαν Πέρσι (84′ Γιανουζάι)

 

To Top