“Στην Ελλάδα ξεχνάμε εύκολα, ο Άρης έχει τεράστια ιστορία, δεν ξεγράφεται…”

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ, Χρήστος Πάτρας, μίλησε για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην Β’ ανδρών και την προσπάθεια επιστροφής της στη φυσική της θέση, αλλά και τη δουλειά που έγινε όλη τη σεζόν.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για τη φετινή χρονιά στην δεύτερη κατηγορία και την άνοδο:

Ήταν ένας εφιάλτης. Δεν ξέρουμε αν πρέπει να πανηγυρίσουμε. Πριν από το ξεκίνημα της σεζόν δεν πίστευε κανείς ότι αυτά τα παιδιά θα μπορέσουν να παίξουν σε τόσο καλό επίπεδο και μάλιστα να μιλάνε για κάποια πολύ καλά ταλέντα, για τα οποία θα μιλάνε τα επόμενα χρόνια. Κάνουν τόσο ωραίες εμφανίσεις απέναντι σε έμπειρες ομάδες όπως του ΜΕΝΤ. Σήμερα είμαστε έτοιμοι για τα μπαράζ, να ανεβάσουμε την ομάδα.

Για το αν κλονίστηκε η εμπιστοσύνη του κατά τη διάρκεια της σεζόν:

Όχι ποτέ. Διαχειριστήκαμε νέους και έμπειρους αθλητές. Είναι καθαρά θέμα δουλειάς. Δουλέψαμε, ξέραμε τι να διορθώσουμε. Υπήρχε μεγάλη πίστη και θέληση, κυρίως από τους έμπειρους αθλητές, όσο περίεργο και αν φαίνεται. Αυτό σημαίνει πολλά για μια ομάδα. Γίναμε ομάδα. Γιατί είχε μείνει ένας παίκτης. Ήρθαν 13-14 παιδιά, δεν είναι εύκολο πράγμα. Πολλά παιδιά δεν είχαν ιδέα και από αυτά τα πρωταθλήματα. Γι’ αυτό είχα πει σε νεκρό χρόνο πως ο κόσμος που είχε έρθει στην αρχή να τους δει στο Χαριλάου, επηρεάστηκε αρνητικά. Μετά από κάποια στιγμή το συνήθισαν. Ο κόσμος τους ”έσπρωξε” στα τελευταία ματς. Ο κόσμος ήταν εκπληκτικός και βοήθησε πολύ τα παιδιά. Το αξίζουν γιατί δούλεψαν και έδειξαν ποιότητα. Με σωστή υποδομή και σωστή εξέλιξη θα πάμε πολύ μπροστά.

Για τον στόχο του πρωταγωνιστή στην πρώτη κατηγορία:

Οι συζητήσεις που έχουμε κάνει με τον κ. Ζορπίδη είναι αυτό το πράγμα. Είναι ένας σκληρός και δυνατός επιχειρηματίας, που δεν σηκώνει ήττα στο λεξιλόγιο του. Έχουμε τα μπαράζ και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να κρατήσουμε ψηλά το όνομά μας. Πρέπει να πάρουμε ακόμα και το κύπελλο που είναι τυπικός θεσμός, έστω και σε τοπικό επίπεδο. Δεν επαναπαυόμαστε. Κοιτάμε από δω και στο εξής να μην υπάρχει για αυτά τα παιδιά η λέξη ήττα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πορεία των παιδιών. Είναι αξιόλογη πορεία.

Για τα πράγματα που πρέπει να μάθει στους παίκτες για το σύλλογο:

Τα καινούργια παιδιά, με την τεχνολογία, έχουν πράγματα τα οποία δεν ήταν απλά για τη δική μας ηλικία. Στο παιδαγωγικό κομμάτι, εγώ έπρεπε να τους πω πως ο Άρης είναι η 3η ομάδα στις συμμετοχές στην Α1 κατηγορία. Αν αυτό δεν είναι από μόνο του σημαντικό, τότε να διαγράψουμε όλη την ιστορία. Στην Ελλάδα ξεχνάμε πολύ γρήγορα. Δεν θα αφήσω στα παιδιά να μη ξέρουν την ιστορία.

To Top