ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην Ιταλία η πρώτη δοκιμή του βίντεο στο ποδόσφαιρο

Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι είναι αυτή που επιλέχθηκε από το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο για να τεστάρει την χρήση του βίντεο ριπλέι κατά τη διάρκεια των αγώνων, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2017-18.

Πριν περίπου ένα μήνα, η FIFA και το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο ανακοίνωσαν τις αλλαγές των κανονισμών που θα φέρουν το ποδόσφαιρο σε μια νέα -και με την ελπίδα καλύτερη- εποχή. Μια από αυτές θα επιτρέπει τη χρήση βίντεο από τους διαιτητές κατά τη διάρκεια των αγώνων, ούτως ώστε να εκλείψουν πολλά από τα φαινόμενα που… ταλαιπωρούν το σπορ.

Η ιταλική ομοσπονδία ήταν μια από τις πρώτες που εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για να τεστάρουν αυτές τις αλλαγές και την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι έλαβε επισήμως το χρίσμα να κάνει κάτι τέτοιο από τη σεζόν 2017-18.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας, Κάρλο Ταβέκιο κάλεσε σε συνάντηση όλες τις λίγκες (Serie A, Serie B, Lega Pro) στις 21 Απριλίου ώστε να γίνει έτσι μια πρώτη ενημέρωση για όλα τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν. Αξίζει να σημειωθεί πως το εγχείρημα θα δοκιμαστεί αρχικά την επόμενη σεζόν σε μια πιλοτική, ανεπίσημη μορφή και όταν πια θα έχουν λυθεί όποια διαδικαστικά προβλήματα προκύψουν, από την επόμενη οι αλλαγές θα πάρουν και επισήμως σάρκα και οστά.

To Top