ΑΠΟΨΕΙΣ

Στην… καρέκλα του ψυχαναλυτή: Η κατάθλιψη της Κυριακής χωρίς Άρη

Τι πρόβλημα κι αυτό!!! Διακοπή του πρωταθλήματος για την εθνική  και η  Κυριακή χάνει το νόημα της. Δεν παίζει ο ΑΡΗΣ και οι ώρες μοιάζουν χαμένες. Η μεγάλη οικογένεια του γηπέδου χάνει την επαφή στο καθορισμένο σημείο, η μυρωδιά της κερκίδας εξατμίζεται, η αναμονή για το σφύριγμα του διαιτητή δεν υπάρχει, δεν βγαίνει ρε παιδί μου συναίσθημα. Καλή , χρυσή και άγια, λέμε τώρα…, η εθνική αλλά δεν είναι ΑΡΗΣ. Δεν σε τρελαίνει.

Δεν πωρώνεσαι. Ασχολείσαι ίσα για να πεις ότι κάτι είδες. Δε νιώθεις…. Υπεύθυνοι βέβαια γι’ αυτό είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι αλλά δεν θα κάνουμε τώρα αυτή τη συζήτηση.

–         Ο ΑΡΗΣ διανύει εδώ και καιρό, μια καλή περίοδο ποδοσφαιρικά. Έχει αλλάξει το status του ως ομάδα δείχνοντας ότι είναι μια δύναμη στο εγχώριο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Το timing είναι υπέρ του , κάνει νίκες που τα προηγούμενα χρόνια θα ονομαζόντουσαν «άθλοι», έχει τον παοκ στη φάπα, χωρίς να δεχτεί τέρμα σε ένα σερί αγώνων, παίρνει νίκες στην Αθήνα. Αλλάζει ο ΑΡΗΣ. Νιώθουν όλοι ότι πλέον παραείναι υπολογίσιμος αντίπαλος. Απαιτεί και επιδιώκει να κατακτήσει τίτλους. Δεν υπολογίζει έδρες, αγωνίζεται για τη νίκη , κερδίζει φιλάθλους με τις εμφανίσεις του. Είναι σημεία που καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ότι κάτι γίνεται. Μπορεί ο οφη να «μεγαλώνει» , ο ΑΡΗΣ όμως γιγαντώνεται. Αποκτά μέταλλο. Ανατρέπει σκορ. Έχει πάψει να χαρίζει εύκολες νίκες στα ντέρμπυ. Γεμίζει το Χαριλάου. Όλα είναι αλλιώς. Αυτός ο ΑΡΗΣ έχει μέλλον. Μπήκε σε δρόμο που οδηγεί σε επιτυχίες. Η αίσθηση που δίνει είναι ότι όλα είναι στο χέρι του. Αυτός θα καθορίσει τη μοίρα του. Αναπόφευκτα θα παρασύρει και πολλούς άλλους να τον ακολουθήσουν.

–         Ο πυρήνας του κόσμου υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Είναι η ώρα που και οι υπόλοιποι που βλέπουν από μακριά , να πλησιάσουν. Να δυναμώσουν με την παρουσία τους  , με τη φωνή τους, την ομάδα. Να δείξουν ότι η δεξαμενή των φιλάθλων είναι μεγάλη. Να έχει το γήπεδο νέα πρόσωπα. Να έχει και τα παλιά, που αποστασιοποιήθηκαν όταν η ομάδα απογοήτευε , για διάφορους λόγους. Ο ΑΡΗΣ είναι ο κόσμος του. Αυτός δίνει το ρυθμό. Είναι καιρός να αναδειχθεί το πλειοψηφικό ρεύμα της κοινωνίας που ήταν πάντα ΑΡΗΣ αλλά κρατούσε αποστάσεις. Ο ΑΡΗΣ είμαστε όλοι εμείς που ξέρουμε την ιστορία, ξέρουμε τις αδικίες, ξέρουμε τις επιτυχίες και νικάμε το παρελθόν για το λαμπρό μέλλον που μας αξίζει. Είμαστε το κομμάτι του συλλόγου που μπορεί να αντέχει τα στραβά, να συγχωρεί τα λάθη , να κλαίει στα δύσκολα αλλά στο τέλος να χαμογελάει γιατί σαν τον ΑΡΗ δεν έχει!!!! Όλοι μαζί έχουμε την υποχρέωση να συμμετάσχουμε σ’ αυτή την πορεία της ομάδας. Ο ΑΡΗΣ σκαρφαλώνει ψηλά. Το βλέπουμε. Το αντιλαμβανόμαστε εμείς , το κατανοούν και οι άλλοι. Όσο περισσότερο το αντιλαμβάνονται , τόσο προσπαθούν να το πολεμήσουν. Είναι αργά. Δεν υπάρχει γυρισμός στην ανοδική πορεία του ΑΡΗ.

–         Η ατμόσφαιρα μυρίζει ΑΡΗΣ. Από τη μια μεριά της χώρας ως την άλλη. Κάθε μέρα γίνεται πιο έντονη. Θέλετε γιατί η ομάδα στρώνει και κερδίζει; Ή μήπως γιατί η γιορτή στο Χαριλάου είναι ανεπανάληπτη; Ή τελικά γιατί οι παίκτες που έχει η ομάδα είναι απ’ αυτούς που θα ήθελαν και οι άλλοι να έχουν; Ότι και να είναι ο ΑΡΗΣ ανάγκασε τους πάντες να τον παρακολουθούν. Να μαθαίνουν τι κάνει, ποιον θα πάρει, πως θα παίξει, ποιος είναι ο προπονητής. Να ανακαλύψουν την κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να τους φανεί χρήσιμη. Ο ΑΡΗΣ απλώνεται. Δημιουργεί κίτρινες παρέες σε κάθε γωνιά. Πετυχαίνει όταν όλοι οι άλλοι κούρασαν. Η μεταμόρφωση της ομάδας είναι η επιτυχία. Η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Το νιώθουμε , το ξέρουμε, το περιμένουμε. Η αύρα του ΑΡΗ αποπνέει αισιοδοξία. Βγάζει ωραία συναισθήματα. Είναι ευτυχία να είσαι ΑΡΗΣ.

–         Όλα όσα αφορούν την ομάδα είναι θέματα συζητήσεων μεταξύ μας και απασχολούν γενικότερα την φίλαθλη κοινή γνώμη. Για κανέναν δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ότι έχει δίκιο ή άδικο, ότι κάνει το σωστό ή το λάθος, ότι ξέρει τι κάνει ή δεν ξέρει. Κάθε απόφαση που παίρνεται έχει πολλές παραμέτρους. Αυτοί που ζυγίζουν τα θετικά και τα αρνητικά για να πάρουν αποφάσεις έχουν εντελώς διαφορετική εικόνα απ’ αυτή που βλέπουμε εμείς. Το να έχουμε άποψη ok είναι  θεμιτό και δημοκρατικό. Οι διοικούντες έχουν την άλλη εικόνα. Την πραγματική. Οι ανάγκες της ομάδας ή οι απαιτήσεις των παικτών δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν γνωστές . Οπότε κάθε κίνηση έχει λογική γι’ αυτούς που την διαχειρίζονται. Ας μείνουμε στο ότι αυτοί που αποφασίζουν , το κάνουν με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και ξέρουν περισσότερες λεπτομέρειες για το ποιο είναι αυτό. Εμείς, ΑΡΗΣ είμαστε!!!!!

To Top