Στην Κινέζα Να Λι το Γκραν Σλαμ της Μελβούρνης!

Τρίτη και… τυχερή για την Να Λι στο Αυστραλιανό Όπεν. Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες να «σηκώσει» τον τίτλο στο Grand Slam της Μελβούρνης, η 32χρονη Κινέζα «καθάρισε» σε μιάμιση ώρα την πρωτάρα σε τελικό Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα με 7-6, 6-0 και πραγματοποίησε ένα ακόμα όνειρό της!

Η Να Λι, που το 2011 είχε ηττηθεί στον τελικό από την Κιμ Κλάιστερς και πέρυσι από τη Βικτόρια Αζαρένκα, στον σημερινό τελικό ήταν καταιγιστική και έγινε η μεγαλύτερη ηλικιακά παίκτρια που κατακτά το Αυστραλιανό Όπεν!

Η Κινέζα ήταν το μεγάλο φαβορί απέναντι στην 24χρονη Σλοβάκα (έχοντας κερδίσει τα τέσσερα προηγούμενα ματς που βρέθηκαν αντίπαλες) και το επιβεβαίωσε, παρά τα… δικαιώματα που έδωσε στο πρώτο σετ. Στο δεύτερο ήταν ασταμάτητη και ολοκλήρωσε ιδανικά ένα εξαιρετικό τουρνουά.

«Δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Ήταν οι δύο πιο φανταστικές εβδομάδες της ζωής μου. Θα ξεκινήσω λοιπόν ευχαριστώντας την ομάδα μου και ειδικά τον προπονητή μου, τον σύντροφό μου, τον φυσιοθεραπευτή μου, τον γυμναστή μου, τους γονείς μου και όλη τη Σλοβακία. Η συμμετοχή μου στον τελικό σημαίνει πολλά για την πατρίδα μου. Να συγχαρώ την Να Λι που είναι πανάξια νικήτρια. Πλέον για μένα το Αυστραλιανό Όπεν είναι το αγαπημένο μου Grand Slam!» δήλωσε τρακαρισμένη και συγκινημένη η Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα.

Πηγή: sentragoal.gr

 

To Top