Στην τελική ευθεία η ΚΑΕ για την “μάχη” του άρθρου 99, ολοκληρώνονται οι συμφωνίες, φτάνει το 80% η συναίνεση των πιστωτών

Σε λιγότερο από δέκα ημέρες η ΚΑΕ Άρης θα δώσει τη δική της μάχη για την υπαγωγή της στο άρθρο 99. Στις 13 Δεκεμβρίου έχει οριστεί δικάσιμος από το πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Εκεί η ΚΑΕ θα πρέπει να πείσει την έδρα ότι είναι σε τέτοια κατάσταση που μέσα από τις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα θα μπορέσει να αποπληρώσει τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις των περασμένων ετών και να παραμείνει βιώσιμη.

Οι κίτρινοι έχουν έρθει σε συμφωνία σχεδόν με το 80% των πιστωτών τους. Είναι δεδομένη η συμφωνία με τους επτά εκ των οχτώ παικτών που εκπροσωπεί ο Νίκος Πετράτος και μέσα στις επόμενες μέρες οι συμφωνίες διακανονισμών με τους Μπάρλο, Αργυρόπουλο, Μπετς, Κουμπούρα, Χρυσικόπουλο, Χαραλαμπίδη και Ντικούδη θα ενεργοποιηθούν και γραπτώς ώστε να παρουσιαστούν στο δικαστήριο.

Η νομική υπηρεσία της ΚΑΕ μελέτησε όλο το περασμένο διάστημα το σκεπτικό της απόφασης με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση της ΠΑΕ για υπαγωγή στο άρθρο 99. Υπάρχουν σαφείς διαφορές, αλλά είναι βέβαιο πως η ΚΑΕ είναι και καλύτερα προετοιμασμένη πλέον για να αντιμετωπίσει όλα τα ερωτήματα που θα θέσει το δικαστήριο, κυρίως ως προς την βιωσιμότητα.

 

To Top