Στην 7η θέση του Europa Cup η Ελλάδα

Νικηφόρα ολοκλήρωσε την πορεία της στο πρώτο Europa Cup η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών, επικρατώντας εύκολα 12-4 της Γαλλίας στον αγώνα κατάταξης της Κυριακής.

Την 7η θέση κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών στην πρώτη διοργάνωση του Europa Cup. Στον κυριακάτικο αγώνα κατάταξης κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στην τελική φάση του πρωτοεμφανιζόμενου θεσμού που διεξήχθη στη Ριέκα της Κροατίας, με ένα άνετο 12-4 επί της Γαλλίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε προηγηθεί για την Εθνική μας η ισοπαλία 9-9 με την Ουγγαρία και οι ήττες από Ισπανία (7-6) και Ιταλία (10-7), αποτελέσματα που την άφησαν στην 4η θέση του Α’ ομίλου.

Όσον αφορά στο ματς με την αδύναμη Γαλλία, η Εθνική μας ήταν εμφανώς ανώτερη, πήρε νωρίς διαφορά στο ματς και την κράτησε άνετα ως το φινάλε. Πρώτος σκόρερ για την Ελλάδα ο Γούνας με 3 γκολ, από 2 είχαν Καπότσης, Αργυρόπουλος-Κανανάκης και Βλαχόπουλος.

Ελλάδα – Γαλλία 12-4 (4-2, 2-1, 3-1, 3-0)

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Δερβίσης 1, Φουντούλης, Καπότσης 2, Ποντικέας 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 3, Βλαχόπουλος 2, Ζερδεβάς

Γαλλία (Νέναντ Βούκανιτς): Γκαρσό, Σονταντιέ, Ολιβόν, Βερνό, Καζ, Ντενό, Κανονέ, Ιζντίνσκι, Μαριόν-Βερνό, Ντινό 1, Φανπεπερστρέτε 3, Λεπουά, Φοντανί

To Top